Yazılıma nereden başlanılmalı?

Arkadaşlar bu bilgisayar işlerine aşırı meraklıyım. İleride siber güvenlik olacağım. Birisi diyor ki başlangıç olarak Python başla. Diğeri diyor ki C# diyor. Ben Python kursa başladım. Başlangıçta hemen pes ettim ancak yanlış yaptığım şey vardı. Hiç fark etmedim ve "... " yapacakken '...' yaptım. Tekrar baştan başlayacağım ancak nedense C# öğrenip hemen yazılıma atılacağım gibi hissettim. Bir de C# ile C++ arasındaki fark nedir?

Bence Başlanmamalı.

Başlangıçta hemen pes ettim ancak yanlış yaptığım şey vardı. Hiç fark etmedim ve "... " yapacakken '...' yaptım.

Yani sana tavsiyem önce temel IT bilgisi sonra standart algoritma ve yazılım temeli öğrenmen. Bu olay “” yapacakken ‘’ yaptımlık bir şey değil. Profesyonel bir yazılımcı da bunu yapabilir önemli değil. Bir de bilgisayara ilgili olmakla kod yazmak bambaşka şeyler. Oraya olan ilgin yazılımı da seveceğini düşündürmesin.

Yazılıma başlamak istiyorsan programlama dilinden önce yapman gereken başka şeyler var. Bunlardan biri de yazılım alanından kendine bir alan bulman.

Yazılım demek sadece programlama dili değildir ve alan seçtiğinde direkt programlama dillerine yönelmen gerekmez (ilk adımlarda). Yazılım alanları hiçbir zaman son bulmaz, dolayasıyla temel bilgileri ve güncel teknolojileri de anlamak ve takip etmek gerekli. Aşağıdaki bıraktığım roadmap sitesinden ilgilenmek istediğin alanı araştırıp ve belirleyip bu alan için gerekli şeyleri öğrenebilirsin. Bu roadmap içerisinde ilgili alan için programlama dilleri de içerir.

Programlama diline gelirsek, belirlediğin alan doğrultusunda gerekli programlama dilinden başlaman lazım. Ortamda gezinen saçma cümlelerden "Yazılım/siber güvenlik için direkt py öğren" veya "html'den başla" gibi saçma cümleleri doğru değil.

Örneğin front-end alanını keşfettin ve bu alandan ilerliyorsun diyelim baştan öğrendiğin python hiç bir işine yaramaz. Bunu kast ediyorum. Alanına göre dil öğrenmen daha doğrudur.

Demem o ki, programlama dilinden ziyade yazılım kariyerinde bazı temel adımları atman gerekli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı