Girişimcilik için ekip nasıl kurulur?

Daha fazla  
Selamlar 19 yaşında Bursa'da mühendislik alanında üniversite okuyan bir bireyim. Benim fikir ve algılarıma göre 9/5 bir işte çalışmak bana epey mantıksız geliyor.
Belirli iş fikirlerim mevcut. Bunları hayata geçirmek için bir ekibe ihtiyacım var. İnsanlarla çalışmanın fikirlerimi epey hızlandıracağına inanıyorum.
Çevremdeki herkes ya ortam peşinde ya da oyun oynuyor. Çevremdeki insanlara anlattığımda boş boş işlerle uğraşma, hayal kuruyorsun. Tarzı söylemlerde bulunuyor. Bu tavırları bana epey komik ve çocukça geliyor. Sizce, gerçekten işime yarayacak kendini geliştirmiş insanları nasıl bulabilirim?

Anlattıklarınız tümüyle görüş, ortam ve olgunluk meselesidir. "Armut piş, ağzıma düş" görüşünde olan kişilerden uzak durunuz. Tek önerebileceğim şey bu, düşüncelerinizi tanışık olduğunuz herkesle değil de gözlemleyip, neler yaptığını öğrendikten sonra paylaşmanızı öneririm. Ve son olarak fuarlara gitmenizi öneririm, oradaki insanların görüş ve fikirleri de yaşınız gereği önemli olacaktır.

Senin ekibe değil sermayeye ihtiyacın var. Ayrıca 9/5 için bu kadar önyargılı olma, 8/6 bir işe girdiğinde daha çok üzülme :)

Senin ekibe değil sermayeye ihtiyacın var. Ayrıca 9/5 için bu kadar ön yargılı olma, 8/6 bir işe girdiğinde daha çok üzülme :)

A101'de çalıştım, sanayide çalıştım. Günde 8-9 saatimi başkasının hayalleri için satmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Teknofest projeleri hazırlayan üniversite kulüpleriniz yok mu?
Mantıklı aslında. Bu tarz projeler hazırlayan en az 3-5 adet kulüplerin olduğunu görmüştüm, deneyeceğim.

Anlattıklarınız tümüyle görüş, ortam ve olgunluk meselesidir. "armut piş, ağzıma düş" görüşünde olan kişilerden uzak durunuz. Tek önerebileceğim şey bu, düşüncelerinizi tanışık olduğunuz herkesle değil de gözlemleyip, neler yaptığını öğrendikten sonra paylaşmanızı öneririm. Ve son olarak fuarlara gitmenizi öneririm, oradaki insanların görüş ve fikirleri de yaşınız gereği önemli olacaktır.

Teşekkür ederim. Teknoloji ağırlıklı fuarlardan bahsediyorsunuz değil mi?

Belirli iş fikirleriniz nelerdir? Tam olarak?

Sermayemin zaman ağırlıklı olacağı, bir kere üretip sürekli satabileceğim fikirlerden oluşuyor. Pazarlama için sermaye bulabileceğimi düşünüyorum.

Selamlar 19 yaşında Bursa'da mühendislik alanında üniversite okuyan bir bireyim. Benim fikir ve algılarıma göre 9/5 bir işte çalışmak bana epey mantıksız geliyor.
Belirli iş fikirlerim mevcut. Bunları hayata geçirmek için bir ekibe ihtiyacım var. İnsanlarla çalışmanın fikirlerimi epey hızlandıracağına inanıyorum.
Çevremdeki herkes ya ortam peşinde ya da oyun oynuyor. Çevremdeki insanlara anlattığımda boş boş işlerle uğraşma, hayal kuruyorsun. Tarzı söylemlerde bulunuyor. Bu tavırları bana epey komik ve çocukça geliyor. Sizce, gerçekten işime yarayacak kendini geliştirmiş insanları nasıl bulabilirim?

Her şeyin başında güçlü networkun olsun devletten falan. Son zamanlarda büyüyen devasa firmalar hep belli partilere yakınlığıyla biliniyor. Çevre kesinlikle şart.

A101'de çalıştım, sanayide çalıştım. Günde 8-9 saatimi başkasının hayalleri için satmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Mantıklı aslında. Bu tarz projeler hazırlayan en az 3-5 adet kulüplerin olduğunu görmüştüm, deneyeceğim.

Teşekkür ederim. Teknoloji ağırlıklı fuarlardan bahsediyorsunuz değil mi?

Sermayemin zaman ağırlıklı olacağı, bir kere üretip sürekli satabileceğim fikirlerden oluşuyor. Pazarlama için sermaye bulabileceğimi düşünüyorum.
Fuar dediğin şeyde zaten üretilen ürünlerin tanıtımı vb işler yapılır. Bunlar da teknolojiyle üretilmekte. İşletmelerle, iş insanlarıyla iletişim kurabileceğiniz en kolay yerlerden biri. Ve özellikle Çin firmaları bizim fuarlarımıza gelip, üretilen şeyleri ve makineleri kopyalamakla meşgul. Bir fuarda kimlerle tanışacağınız belli olmaz. Karşınıza hiç beklenmedik biri çıkabilir. Her sektörden fuara gitmeye özen gösterin, siz kendi aklınızı kullanıp, deneyim kazanmak yerine deneyimli olan kişilerle iletişime geçip, bunlardan bilgi edinmek durumundasınız. Bu devirde kendi aklından çok başkasının aklını kullananlar daha çok başarılı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı