Gitar çalarken parmaklarıma kramp giriyor

• Konuyu başlatan GaroX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 586

GaroX

Hectopat
Daha fazla  
Uzun süredir gitar çalıyorum ancak son zamanlarda özelliklede bare basınca parmaklarımın dip kısımlarına şiddetli bir agrı giriyor. Ucu acımıyor sadece çok kasılıyor. Aynı zamanda saz da çalıyorum. Sazda böyle bir durum yaşamadım. Sebebi nedir? Nasıl geçirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süredir gitar çalıyorum ancak son zamanlarda özelliklede bare basınca parmaklarımın dip kısımlarına şiddetli bir agrı giriyor. Ucu acımıyor sadece çok kasılıyor. Aynı zamanda saz da çalıyorum. Sazda böyle bir durum yaşamadım. Sebebi nedir? Nasıl geçirebilirim?

Elleriniz küçük mü?

Daha önce bu sorununuz yoksa, yeni başladıysa ve gitar değişikliğine gitmediyseniz, gitarınızın tel yüksekliği ve tel kalınlığı değişmediyse size doktor yolu görünmüş

Ne kadar süredir çalıyorsunuz? Uzun bir ara verdiyseniz olabilir belki. Parmak güçlendirici egzersiz aletleri var gitar için onlardan deneyebilirsiniz ama işe yarayacaklarını sanmıyorum. Gitardaki tel yüksekliğini kontrol etmekte fayda var. Ciddi bir ağrıysa doktora gitmenizi öneririm, normal bir ağrıysa gitar çalma sıklığınızı artırıp alışmanız lazım.

Gitar nedir? akustik? klasik? elektro?
Tel kalınlığı nedir?
Ne zamandır gitar çalıyorsunuz?
Tutuşunuz yanlış olabilir.
Ders aldınız mı?

Bare basarkenki bir elinizin görüntüsünü ve gitarınızın tel yüksekliğini gösterecek birkaç foto paylaşın yardımcı olalım.

Elleriniz küçük mü?

Hayır normal bir boyutta.

Gitar nedir? Akustik? Klasik? Elektro?
Tel kalınlığı nedir?
Ne zamandır gitar çalıyorsunuz?
Tutuşunuz yanlış olabilir.
Ders aldınız mı?

Bare basarkenki bir elinizin görüntüsünü ve gitarınızın tel yüksekliğini gösterecek birkaç fotoğraf paylaşın yardımcı olalım.

J&d cg-1 markası klasik gitar
Daddario EJ45C gitar teli 28 kalınlık
6 senedir gitar çalıyorum 1.5 sene ara verdim
Ders aldım ama çok uzun süreli değil tutuşudma bir sorun olmadıgından eminim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı