Gitar çalarken parmakta tel ezilmesi

Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Gitarımın tellerini yeni değiştirdim. Şu anda "Daddario J-27N (Normal)" takılı. Çok sevdiğimden ve öğrenmek istediğimden müsait olduğum her gün mutlaka en az 10-15 dakika çalışıyorum. Akorunu da her çalışmaya başlamadan Guitar Tuna aracılığıyla yapıyorum. Yani çok gergin olma ihtimali yok. P-I-M parmaklarımda, özellikle I parmağımda sürekli ezilme oluyor. Sanki tel kesmiş gibi. Zamanla tele basmam da etki etmiyor bu yüzden. Çalışmayı bırakıyorum bir süre. Acaba ben mi çok abartıp uzun süre çalışıyorum, tellerde mi sıkıntı var yoksa bu normal bir şey mi?

Kendini kasıp çok fazla sert kullanıyor olabilirsin. Çok daha narin ve sakin biçimde çalışmayı dene çünkü bazen kendimi kaptırınca acı hissediyorum ben de.
Ses çıkmasına yetecek kadar basıyorum. Biraz daha narin basarsam ses çıkmıyor. Bu arada kafam karışmış, sağ elimdeki parmakları söylemişim. Klavyeyi kullandığım parmaklardan bahsediyordum.

Yeni başladım gitar öğrenmeye. Klasik gitar çalıyorum ve bir defasında denemiştim penayla çalmayı. Dürüst olayım hem bana göre gelmedi hem de beceremedim :D Hem sorun sağ elimde olmuyor dediğim gibi yanlış yazmışım, klavyeye bastığım (sol) elimde oluyor.
Gitarının tel yüksekliği fazla olduğundan dolayı büyük ihtimalle.
1. perdede 2-2.5mm kadar, 9. perdedeyse 5mm gibi bir şey. Yeni başladığım için 3. perdeye kadar gidiyor en fazla bastığım akorlar. Çok mu fazla bu yükseklik? Bence değil de :D
b02d6ab2-a010-4bf4-8f11-021aae415b79.jpg

Son düzenleme:
Yeni başladım gitar öğrenmeye. Klasik gitar çalıyorum ve bir defasında denemiştim penayla çalmayı. Dürüst olayım hem bana göre gelmedi hem de beceremedim :D Hem sorun sağ elimde olmuyor dediğim gibi yanlış yazmışım, klavyeye bastığım (sol) elimde oluyor.
1. perdede 2-2.5mm kadar, 9. perdedeyse 5mm gibi bir şey. Yeni başladığım için 3. perdeye kadar gidiyor en fazla bastığım akorlar. Çok mu fazla bu yükseklik? Bence değil de :D
Eki Görüntüle 385530
Resimden tam anlaşılmasa da normal gibi gözüküyor. Yeni başladığın için acıyordur o zaman. Zamanla alışırsın.

Öyle bir hale gelecek ki parmakların artık hissedemediğini düşüneceksin. Gitar böyle bir şey. Bunun olması doğru yolda olduğunu gösterir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı