Gitar çalmak zor mudur?

Bunları sana burada yazdığımda pek bir şey ifade etmez. Yazdığım kanala gidip en azından ilk ders videosunu izle. Bir şeyler kafana oturmaya başlar.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

@fatalerror00 hocam bu gitar iyi midir?

Son düzenleme:
Basit demek bu işi yapan arkadaşlara saygısızlık olur fakat üstüne gidildiğinde o kadar zor değil. Hele daha önceden bir enstrüman çaldıysanız bir tık daha basitleşiyor.
Ben 12 yıldır bağlama çalıyordum gitar öğrenmeye başladığımda. Tamamen YouTube kanallarını kullandım. Akorları öğrenerek başladım ben sen keyfince önce Tab olarak da öğrenebilirsin. Önemli olan başladığında biraz zorlamak kendini çünkü bare basarken temiz ses vermek bir hayli zorluyor insanı en azından beni zorlamıştı. Ritim tutarken zorlanabilirsin, arpejlerde kafan karışabilir bunlar zamanla düzeliyor.

Kısacası şu kadar yazıda sana anlatmak istediğim, zor bir durum yok fakat zorlanacağın durumlar var. Sıkıntı yaşadığın durumda bırakmadan devam edersen muhtemelen kısa bir sürede çözersin.
Benim özellikle beğendiğim ve kendim öğrenirken en çok izlediğim YouTube kanalı "gitar dersi" kanalıydı. Sormak istediğin bir soru varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Tamamen sıfırdan klasik gitara başlayacağım. Önerdiğiniz YouTube kanalı var mı? Gitar dersinin kanalına baktım ama hangi oynatma listesi ile başlamam gerektiğini bilemedim.

Tamamen sıfırdan klasik gitara başlayacağım. Önerdiğiniz YouTube kanalı var mı? Gitar dersinin kanalına baktım ama hangi oynatma listesi ile başlamam gerektiğini bilemedim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu playliste başlamıştım fakat bitirmedim yavaş yavaş sağdan soldan gördüklerimle başkalarının da videolarını izledim. Bu playlistle yanlış hatırlamıyorsam sadece Akorları öğrenip ritim tekniklerine bakmıştım.

Örneğin arpej diye bir şey öğrendim hemen onu yazıyorum YouTube'a onla alakalı video izleyip ben yapmaya çalışıyorum. Bir playliste bağlı olarak gitmedim ama öncelik olarak Temel akorların hepsini öğrendim ve bunları kullanarak şarkılar çaldım. Zaten akorları kullanarak şarkı çalmaya çalışırken mecburen ritimleri de öğreniyorsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu playliste başlamıştım fakat bitirmedim yavaş yavaş sağdan soldan gördüklerimle başkalarının da videolarını izledim. Bu playlistle yanlış hatırlamıyorsam sadece akorları öğrenip ritim tekniklerine bakmıştım.

Örneğin arpej diye bir şey öğrendim hemen onu yazıyorum YouTube'a onunla alakalı video izleyip ben yapmaya çalışıyorum. Bir playliste bağlı olarak gitmedim ama öncelik olarak temel akorların hepsini öğrendim ve bunları kullanarak şarkılar çaldım. Zaten akorları kullanarak şarkı çalmaya çalışırken mecburen ritimleri de öğreniyorsun.

Çok teşekkür ederim. Bazı oynatma listeleri gün şeklinde ilerliyor 50 gün olanda 140 gün alanda var. İzleyen kişilerin yorumlarını da kale alıyorum. Gerçekten olumlu cevaplar içimi yeşertiyor. Bana inanç sağlıyor. Ne zaman olur bilemem ama bende öğreneceğim.

Çok teşekkür ederim. Bazı oynatma listeleri gün şeklinde ilerliyor 50 gün olanda 140 gün alanda var. İzleyen kişilerin yorumlarını da kale alıyorum. Gerçekten olumlu cevaplar içimi yeşertiyor. Bana inanç sağlıyor. Ne zaman olur bilemem ama bende öğreneceğim.

Yeter ki zorlanınca bırakma ve üstüne git, olay sende bitiyor. Başarılar.

Bu net şekilde cevaplanabilecek bir soru değil çünkü bu sana bağlı. Bu konudaki en büyük etken sensin. Genel anlamda zor/kolay diye bir şey yok. Zorluk ve kolaylık da çok kişisel ve göreceli şeyler sonuçta sadece fazlalık gelen şey nesnel varsayılıyor. Ama senin o kitlede olup olmadığını bilemeyiz sonuçta.

Yeter ki zorlanınca bırakma ve üstüne git, olay sende bitiyor. Başarılar.

Bugün parmak çalışmalarına başladım. Arpej, ritm ve akor çalışması yaptım. Mi majörde sol elimi pek etkili kullanamıyorum. Zorladı beni ama bırakmayıp üzerine gideceğim. Çok teşekkür ederim :)

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

@fatalerror00 hocam bu gitar iyi midir?

Lazım olan çoğu şeyi barındırması cezbedici. Ama önemli olan malzemelerin kalitesi, yorumlara baktım. Çoğunluk beğense de üründe sıkıntı yaşayanlarda mevcut. Sap kırılması, kalitesizlik gibi birkaç sebep var.

Müzik kategorisinde epey gezindim. Farkına vardım ki valencia, Yamaha, Barcelona markaları daha ön planda. Ses, kalite ve kullanım süresi bakımından tavsiye edilen markalar. Pahalılar fakat 2. elde satın alınabilir. Seçim elbette ki sizlerin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı