Gitar çalmaya başlamak için tavsiye

Sherl0ock

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam son zamanlarda ders çalışmak haricinde hiçbir şey yapamıyorum sadece internete girip 1-2 video izleyip çıkıyorum son zamanlarda gitara merak saldım fakat müzik ile aram hiç iyi değil notaları vesaire hiç bilmiyorum müzik dersimde aşırı kötüdür. Fakat gitar çalmak ilgimi çok çekti en basitinden 1500-2000 TL arasına bir gitar bulabilirsem alıp çalmayı öğrenmek istiyorum. Fakat şöyle bir sorun var civarlarda gitar veya müzik hakkında bir şey öğrenebileceğim yer yok yani mecburen internetten öğrenmek zorundayım. Ayrıca notaları vesaire hiç bilmediğim için aşırı uzun bir dönem olacak ve zevk alır mıyım onu da bilmiyorum ne tavsiye edersiniz?

yaklaşık 6 ay oldu internetten öğreniyorum azimle çaldığın sürece ve bırakmadığın sürece çok iyi bir serüven seni bekliyor ahbap. Yalnız 1500-2000 TL bandında adam akıllı bir gitar bulmak çok zor. Çalmak istediğin türleri söylersen yardımcı olabilirim ama.

Hocam metal müzik dinlemeyi çok seviyorum ya da duman tarzı hoşuma gidiyor fakat elektro gitarlar da fazla pahalı en azından elde tutulur bir klasik gitar almak istiyorum. Eğer çalmak hoşuma giderse ve temel şeyleri öğrenirsem kaliteli bir şey alırım en azından planım bu şu anlık.

Hocam örnek veriyorum Megadeth dinliyorsunuz aa haydi symphony of destruction çalayım falan derseniz o tınıları alamazsınız, duman'da ise klasikle çalabilirsiniz çoğu şarkısını. Bence başlangıç için bir HSS elektro gitar alın mümkünse amfi yerine ses kartı tercih edin. Ama diyorsanız ben klasik istiyorum zamanında benim de başlangıç için aldığım Valencia VC204H alabilirsiniz. Başlangıçta her şey çok zor gelebilir, ilk 3 ay olabildiğince teknik öğrenmeye bakın. Zaten iş ondan sonra kolaylaşır.

Hocam sanırsam klasik gitar almaya karar verdim fakat zevk alıp almayacağımı bilmedigim bir şeye o kadar para vermek istemiyorum önerebileceğiniz başka bir model var mı? Veya 2. el bir gitar alsam sıkıntı çıkar mı?

Bahsettiğim gitarı 2. el alabilirsiniz, pişman etmez. 2. gitarınızı sıfır alırsınız zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…