Gitar Çalmaya Elektro Gitardan Başlamak

Merhaba, 2500-3000 TL arası sadece gitar için bütçem var. Amfiler hakkında pek bilgim yok ve gitar çalmaya yeni başlayacağım. Bazı yerlerde klasik gitardan başlamak daha yararlı deniliyor fakat bunun tersini savunanlar da var. Açıkçası elektrodan başlamayı düşünüyorum. Arkadaşımın eski klasik gitarı var aslında kullanabilirim bir süre fakat solak olduğum için kullanamam gibi duruyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Edit: Schecter Demon-6 LH Solak Elektro Gitar (Mat Siyah) | doremusic şu linktekini düşünüyorum. Sizce nasıldır? Kullanan varsa paylaşabilirse sevinirim.

Son düzenleme:
Hangi enstrümanı çalmak istiyorsanız ondan başlayabilirsiniz. Size klasikten başlaman daha iyi olur diyenlerden uzak durun. Linkini attığınız gitarı kullandım, gayet rahat ve güzel bir gitar. Manyetiklerini çok beğenmiştim.

Hangi enstrümanı çalmak istiyorsanız ondan başlayabilirsiniz. Size klasikten başlaman daha iyi olur diyenlerden uzak durun. Linkini attığınız gitarı kullandım, gayet rahat ve güzel bir gitar. Manyetiklerini çok beğenmiştim.
Biraz araştırdım ve o gitarın rock ve alternatif metalde yetersiz kaldığını okudum. Daha çok heavy metalde iş görüyormuş sanırım H-H olduğu için. Yamaha Pacifica PA112JLYNS Solak Elektro Gitar (Natural Satin) | doremusic şu nasıl olabilir?

Biraz araştırdım ve o gitarın rock ve alternatif metalde yetersiz kaldığını okudum. H-H olduğu için. Yamaha Pacifica PA112JLYNS Solak Elektro Gitar (Natural Satin) | doremusic şu nasıl olabilir?
Emin ol Schecter bu gitarı üçe katlar. Nerden okudunuz, kim diyor? Gerekçesi ne? Hangi amfiyle denemiş? Üstündeki teller nasılmış? Kendisi yetenekli mi? Müzik tarzlarını neye göre ayırıp da alternatif metalde yetersiz diyor? Zırva. Başlangıç seviyesinde bunların konuşulması bile saçma. Profesyönel kayıt falan yapmayacaksınız sonuçta. Yapsanız bile orta-üst seviye kayıt alınabilecek bir gitar.

Emin ol Schecter bu gitarı üçe katlar. Nerden okudunuz, kim diyor? Gerekçesi ne? Hangi amfiyle denemiş? Üstündeki teller nasılmış? Kendisi yetenekli mi? Müzik tarzlarını neye göre ayırıp da alternatif metalde yetersiz diyor? Zırva. Başlangıç seviyesinde bunların konuşulması bile saçma. Profesyönel kayıt falan yapmayacaksınız sonuçta. Yapsanız bile orta-üst seviye kayıt alınabilecek bir gitar.
O zaman ilk attığım linktekine yoğunlaşacağım bu fiyata daha iyi öneriniz yoksa tabi.

Klasik gitarla başlanır olayı tam anlamıyla bir şehir efsanesi, hangi tarzı istiyorsanız veya ne çalmak istiyorsanız onunla başlayın. Gitar önerisi konusunda pek yardımım dokunamayacak maalesef, benim alanım bas olduğu için.

"Metalika" tonları; LTD KH-202L Kirk Hammett Signature Solak Elektro Gitar
Attığınız gitara benzer; Schecter Omen Extremefr Solak Elektro Gitar Black Cherry - n11.com

Yine de sizin en başta attığınız Demon 6 bu ikisinden iyi. Omen Extreme'yi de aynı amfide çaldım, benzer gitarlar fakat Demon 6'nın üstündeki Duncan'lara aşık oldum.
Şimdi baktım, benim çaldığım model sizin attığınız model değil, biraz daha farklı olan bu model;

Ben şu hayatta hep şuna inanırım. Bir şey yapmak istiyorsan yap. Çünkü insanımız genelde heves kırıcı.Herkes birbirinin kopyası değil ki? Ben klasik gitarda hızlı ve rahat öğrendim diye sizinde hızlı ve rahat öğrenmeniz olası olmayabilir. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı