Çözüldü Gitar için sap ayarı nasıl yapılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kmlsat

Centipat
Daha fazla  
Bugünlerde elime geçen bir klasik gitar var, uzun süre duvarda asılı bir şekilde bakımsız kalmış (neredeyse 4-5 sene) alıp güzelce bakımlarını yapıp telini değiştirdim.

Sapın fazla dışbükey olduğunu görünce sap ayarını yapmaya başladım. Bir süre sonra gevşettikçe truss rod boşa dönmeye başladı ancak sap hala dışbükey bir haldeydi. Truss rod ya da bir başka aksamın kırık ya da bozuk olduğunu sanmıyorum, çünkü daha fazla dışbükey yapmaya çalışırsam tepki veriyor. Acaba sorun nerede ve nasıl düzeltebilirim, yardımcı olabilir misiniz?

@Single_factor hocam sizde çözümü varmış gibi hissediyorum.

@711959

Çözüm
Elbette eğer bir baskı yoksa sap iç bükey olmaz. Bu nedenle tellerinizi normal akortlayın. Ve sapa baskı yapıp içeri çekmesine izin verin. Sonra dışa doğru kavis vereceksiniz.
Truss-Rot çok kolay kırılabilir / yalama olabilir bir aparattır. Mutlaka telleri gevşeterek çalışmanız gerekir. Çevirdiğiniz yönün tersine tepki vermiyorsa muhtemelen somundan çıkmış ya da yalama olmuştur. Gitar pahalı bir şey değilse tamiri astarı yüzünden pahalıya gelir.

Hocam her zaman telleri gevşeterek dikkatlice çalışırım daha önce defalarca yaptım ama bu gitarda bir problem var somundan çıktığını ya da yalama yaptığını düşünmüyorum çünkü tersine doğru çevirdiğimde tepki veriyor sorun daha içbükey bir hale getirmeye çalıştığımda oluyor.

Elbette eğer bir baskı yoksa sap iç bükey olmaz. Bu nedenle tellerinizi normal akortlayın. Ve sapa baskı yapıp içeri çekmesine izin verin. Sonra dışa doğru kavis vereceksiniz.

Çözüm

Hayret aklıma nasıl gelmemiş çok sağ olun umarım düzelir hediye olarak almıştım sahibine gitmesini istiyorum artık.

Not : Evet gün geçtikçe daha da düzleşiyor ama yeterli olmayacak gibi hissediyorum o yüzden telleri normalden daha fazla sıktım eğer gerekirse daha yüksek tansiyonlu teller alıp daha fazla kuvvet uygulayacağım. Eğer bir başkasının da başına gelirse bu başlığın yararlı olacağını umuyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…