Gitar nasıl öğrenilir?

xlarges

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba elimde klasik bir gitar var ve uzun süredir çalmayı çok istiyorum. Ama nasıl çalabileceğim hakkında bir fikrim yok. Bana bir yol gösterir misiniz? Kursa gitmek istemiyorum. Böyle gitarın nelerini ögrenmem gerekiyor? Notalarını ögrensem yeter mi? Ögretici bir video atabilir misiniz sizin de izlediğiniz?

YouTube'da bir sürü güzel videolar var bence ilk başta solo çalmayı öğrenmelisin. parmakların alıştıkça akorlara geçebilirsin. iyice alıştıktan sonra YouTube'da taylan polat var flamenco gitar öğretiyor istersen onu izleyebilirsin. İngilizce kanallarada mutlaka bak tavsiye ederim bir de her gün en az yarım saat çalış benim tavsiyemdir soru sormak istersen buradayım.

YouTube'da bir sürü güzel videolar var bence ilk başta solo çalmayı öğrenmelisin. Parmakların alıştıkça akorlara geçebilirsin. İyice alıştıktan sonra YouTube'da taylan polat var flamenco gitar öğretiyor istersen onu izleyebilirsin. İngilizce kanallarada mutlaka bak tavsiye ederim bir de her gün en az yarım saat çalış benim tavsiyemdir soru sormak istersen buradayım.

Teşekkür ederim, ben sadece şöyle bir şarkının notasını açıp bakarak çalabilme kıvamına gelmek istiyorum bunun içinde uzun süre üstünde durmam gerekiyor sanırım.(ve şu b ab diye notalar var ismini bilmiyorum onlar çok kafa karıştırıcı)

İlk olarak 1-2-3-4 parmak egzersizlerini sonrasında spider walk denilen egzersizleri öğrenin daha sonrasında akorları ve basit ritim kalıplarını öğrenin fakat sakın 4-4, 3-4, 9-8'lik gibi kavramları öğrenemezlik etmeyin bunlar gitarda çalacağınız şeylerin bel kemiği olacak çünkü.

Teşekkür ederim, ben sadece şöyle bir şarkının notasını açıp bakarak çalabilme kıvamına gelmek istiyorum bunun içinde uzun süre üstünde durmam gerekiyor sanırım.(ve şu b ab diye notalar var ismini bilmiyorum onlar çok kafa karıştırıcı)
Başlangıç aşaması için tabları kullanını ilk başta nota zor gelebilir ama zamanla bunu öğrenmeniz şart.

İlk olarak 1-2-3-4 parmak egzersizlerini sonrasında spider walk denilen egzersizleri öğrenin daha sonrasında akorları ve basit ritim kalıplarını öğrenin fakat sakın 4-4, 3-4, 9-8'lik gibi kavramları öğrenemezlik etmeyin bunlar gitarda çalacağınız şeylerin bel kemiği olacak çünkü.

Başlangıç aşaması için Tab'ları kullanını ilk başta nota zor gelebilir ama zamanla bunu öğrenmeniz şart.

Cevabın için teşekkür ederim dediklerini uygulayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı