Gitar tellerinin farklı olması problem oluşturur mu?

Ece0

Femtopat
Daha fazla  
Gitarla alakalı çok fazla bilgiye sahip değilim birkaç ay önce çok önerilen valenciavc204 aldım fakat akor yapmama rağmen sesi çok koyu çıkıyor. Ayrıca gitarın 3 teli farklı bir yapıda yani plastik değil plastik ile değiştirsem ses açısından koyuluğu azalır mı?

Bence uğraşma, yakın gitarcılar falan varsa oralara uğra, ya da gitarın telinden anlayan yakının varsa sorabilirsin.

Bence uğraşma, yakın gitarcılar falan varsa oralara uğra, ya da gitarın telinden anlayan yakının varsa sorabilirsin.

Hem yakınlarımda gitarcı olmadığı için hem de gitar telinden anlayan bir yakınım olmadığı için Technopat'tan birinden yardım alabileceğimi düşündüm yine de önerin için teşekkürler.

Hem yakınlarımda gitarcı olmadığı için hem de gitar telinden anlayan bir yakınım olmadığı için Technopat'tan birinden yardım alabileceğimi düşündüm yine de önerin için teşekkürler.
normal gitarlar genelde ilk 3 teli naylon diye biliyorum. Son 3 teli naylon çekirdekli ama metal olarak gelir, mevcut tellerin kalitesi düşükse ses tonunu etkileyebilir, size önerim, internetten yeni ve kaliteli bir tel takımı al, 1-2 hafta gidişatı seyret, parmak pozisyonlarına dikkat et, düzeleceğinden eminim (kısmen)

Normal gitarlar genelde ilk 3 teli naylon diye biliyorum. Son 3 teli naylon çekirdekli ama metal olarak gelir, mevcut tellerin kalitesi düşükse ses tonunu etkileyebilir, size önerim, internetten yeni ve kaliteli bir tel takımı al, 1-2 hafta gidişatı seyret, parmak pozisyonlarına dikkat et, düzeleceğinden eminim (kısmen)

Naylon telleri plastik ile değiştirsem sorun yaşar mıyım peki? Gitarı vokal ile kullanmayı planlıyorum fakat gitar sesimi çok bastırıyor daha yumuşak çalmayı mıyım yoksa telle mi alakalı onu tam kestiremedim.

Naylon telleri plastik ile değiştirsem sorun yaşar mıyım peki? Gitarı vokal ile kullanmayı planlıyorum fakat gitar sesimi çok bastırıyor daha yumuşak çalmayı mıyım yoksa telle mi alakalı onu tam kestiremedim.
onu tam olarak bende bilmiyorum ne sen söyle ne den söyleyeyim, diğer arkadaşlar ne diyecek bakalım

Gitarla alakalı çok fazla bilgiye sahip değilim birkaç ay önce çok önerilen valenciavc204 aldım fakat akor yapmama rağmen sesi çok koyu çıkıyor. Ayrıca gitarın 3 teli farklı bir yapıda yani plastik değil plastik ile değiştirsem ses açısından koyuluğu azalır mı?
Fotoğraf paylaşın ne olduğunu anlayalım. Böyle çözüm bulamazsınız, sizi yanlış yönlendirirler.

Fotoğraf paylaşın ne olduğunu anlayalım. Böyle çözüm bulamazsınız, sizi yanlış yönlendirirler.

Görsel atmaya şu an müsait değilim fakat gitarımın 4. 5. ve 6. teli daha farklı bir yapıda sanırım naylon bu sebeple ses çok koyu çıkıyor ve vokal ile kullanmama engel oluyor bu sebeple plastiğe geçmeye düşünüyorum şimdilik aldığım gitarın tel resimlerini atabilirim.

Dosya Ekleri

• 03AVAL-VC204-AN-5-B.jpg
    03AVAL-VC204-AN-5-B.jpg
    63,6 KB · Görüntüleme: 19
Görsel atmaya şu an müsait değilim fakat gitarımın 4. 5. ve 6. teli daha farklı bir yapıda sanırım naylon bu sebeple ses çok koyu çıkıyor ve vokal ile kullanmama engel oluyor bu sebeple plastiğe geçmeye düşünüyorum şimdilik aldığım gitarın tel resimlerini atabilirim.
Hayatımızda gitar gördük. Klasik gitarın ne olduğunu ve nasıl / ne nitelikte tel kullanılması gerektiğini biliyoruz :) Bu attığınız temsili resim, bizim sizin durumunuzu anlamanıza nasıl faydalı olabilir?

Buna bakınca sizin gitarınızın 4.5.6. tellerini görebiliyor muyuz?

Hayatımızda gitar gördük. Klasik gitarın ne olduğunu ve nasıl / ne nitelikte tel kullanılması gerektiğini biliyoruz :) bu attığınız temsili resim, bizim sizin durumunuzu anlamanıza nasıl faydalı olabilir?

Buna bakınca sizin gitarınızın 4.5.6. tellerini görebiliyor muyuz?

Yanlış bir şey dediysem kusura bakmayın size ilk defa gitar gördünüz gibi davranışlar sergilediysem özür dilerim sadece yaşadığım sorunu anlatmak istedim ayrıca attığım görsele tıklayınca 4. 5. ve 6. tellerinin naylon bir yapıda olduğunu görebilirsiniz naylon olduğu için daha koyu ses çıkardığını görsel ile anlatmak istedim sizden şu konuda yardım istiyorum plastik tel takarsam sorun yaşar mıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı