Gitara nasıl başlanmalı?

Omer.BRN

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: İntel Core İ5 4460
E.Kart: Gigabyte Z97X Gaming 3
A.Kart: Gigabyte Windforce GTX960
Bellek: 4x2 8GB DDR3 1600mHZ
H.Disk: 320GB WD Blue
S.Disk: 240GB Samsung 850

2.(Laptop)
HP 255 G8
İşlemci: Ryzen 5 5500U
E.Çipi: Vega 7
S.Disk: 240GB
Bellek: 8GB DDR4 (8x1 3200mHz)
Selamlar. Uzatmadan konuya gireyim. Aslında kafam çok karışık. Bugün yaz tatiline girdik ve boş zamanım var. Bu sıralar gitara çok hevesliyim. Bunun maymun iştah olduğunu düşünmüyorum, zaten öyle birisi de değilim. Bir konu ilgimi çekiyorsa sonuna kadar ilerlerim. Çekmiyorsa zaman kaybetmem. Fakat ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. Şimdiye kadar elim hiçbir müzik aletini tutmamış ama ben yapabileceğimi düşünüyorum. Her şey yetenek değil ki, yeterli uğraşla yeteneğin eksiğini kapatırım diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Vücudumda da eksik var aslında spora da yazılabilirim ama ikisini aynı anda idare etmem mümkün değil. Ne benim bünyem bunu kaldırabilir, ne de maddi gücüm. Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden herkese iyi sosyaller.(İlgilendiğim müzik türü Rock türü ve Spor konusunda futbol, basketbol vs. asla oynamamış biriyim. Hayatta görebileceğiniz en vasıfsız insanlardan biriyim.)

Hocam anladığıma göre müzik konusunda ne tecrübeniz var ne bir şey. Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama bu işler çok çaba isteyen ve zor işler.
Ama illa istiyorum diyorsanda ne istediğine bağlı. Sadece çalabileyim ortamlarda havam olsun diyorsan youtubedan oradan buradan herhangi bir kanaldan 4-5 ayda istediğin seviyeye gelirsin. Ama alabileceğinin gitarın en iyisini almalısın çünkü gitarda kalite çok önemli. Kötü bir gitar tüm hevesini kursağında bırakır.
Eğer diyorsan gerçek profesyonel bir gitarist olacağım o zaman ciddi bir ders almalısın ve gereken önemi vermelisin

Hocam anladığıma göre müzik konusunda ne tecrübeniz var ne bir şey. Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama bu işler çok çaba isteyen ve zor işler.
Ama illa istiyorum diyorsanda ne istediğine bağlı. Sadece çalabileyim ortamlarda havam olsun diyorsan youtubedan oradan buradan herhangi bir kanaldan 4-5 ayda istediğin seviyeye gelirsin. Ama alabileceğinin gitarın en iyisini almalısın çünkü gitarda kalite çok önemli. Kötü bir gitar tüm hevesini kursağında bırakır.
Eğer diyorsan gerçek profesyonel bir gitarist olacağım o zaman ciddi bir ders almalısın ve gereken önemi vermelisin
Hocam ciddi düşünmüyorum sadece yer yer canım sıkıldığında çalayım istiyorum. Hobi gibi yani. Fakat gitarın iyisi kötüsünü sadece fiyatıyla ayırt edebilir miyiz merak ediyorum. Profesyonel çalma işini de ben yapamam, yukarıda dediğim gibi bu yaşıma kadar hiç birşeye hevesimin olmamasının cezasını çekiyorum.

Hocam ciddi düşünmüyorum sadece yer yer canım sıkıldığında çalayım istiyorum. Hobi gibi yani. Fakat gitarın iyisi kötüsünü sadece fiyatıyla ayırt edebilir miyiz merak ediyorum. Profesyonel çalma işini de ben yapamam, yukarıda dediğim gibi bu yaşıma kadar hiç birşeye hevesimin olmamasının cezasını çekiyorum.
O zaman dediğim gibi klasik bir gitar alıp çalışırsan bir kaç ayda istediğin gibi çalarsın. Ama şunuda söyleyelim ilk başta çok zor gelecek sana parmakların falan acıyacak. Bırakasın gelecek ama bırakma üstüne git daha çok öğrenmeye çalış alışırsın.
Kalite konusuna gelirsekte fiyattan değilde gitarın sapına, perdesinin kalınlığına vesaire dikkat edip güzel bir gitar seçersen iyi olur. Gitarda rahat edilecek bir sap profili olursa seni öğrenmeye daha çok iter daha çok heveslenirsin. Zaten bu özellikleri iyi olan gitar pahalı olur. Kısacası fiyattanda ayırt edilebilir ama gidip elinde deneyeyip alacağın bir gitar en iyisi olur senin için

O zaman dediğim gibi klasik bir gitar alıp çalışırsan bir kaç ayda istediğin gibi çalarsın. Ama şunuda söyleyelim ilk başta çok zor gelecek sana parmakların falan acıyacak. Bırakasın gelecek ama bırakma üstüne git daha çok öğrenmeye çalış alışırsın.
Kalite konusuna gelirsekte fiyattan değilde gitarın sapına, perdesinin kalınlığına vesaire dikkat edip güzel bir gitar seçersen iyi olur. Gitarda rahat edilecek bir sap profili olursa seni öğrenmeye daha çok iter daha çok heveslenirsin. Zaten bu özellikleri iyi olan gitar pahalı olur. Kısacası fiyattanda ayırt edilebilir ama gidip elinde deneyeyip alacağın bir gitar en iyisi olur senin için
Tamamdır hocam. Söylediklerinize dikkat edeceğim. Parmak yanması falan pek dert edeceğim şeyler değil. Hevesimin de kolay kolay geçeceğini düşünmüyorum. Daha önce "gitar çalmak 3 adımdan oluşur, ilk adım geçilir, genelde herkes 2.adımda bırakır, 3.adımdan sonra ilerlemek tamamen sana kalmış" şeklinde diye bir laf duymuştum. Dediklerinizden benzer bir hava aldım. Teşekkür ediyorum tekrardan. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı