Gitara sticker yapıştırmak sorun olur mu?

• Konuyu başlatan shir
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 4.398

shir

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1-2 ay önce Ibanez GSR180 model bas gitar aldım. Üstüne sticker yapıştırmak istedim ama dün denediğimde geri çıkardım ve stickerın yapışkanının bir kısmı orada kaldı. Elimde desenli kağıtlarda var (böyle kaygan kağıtlardan, duvar kağıdı diye almıştım) onun arkasına şeffaf çift taraflı bant yapıştırıp yapıştırmak istiyorum köşesine bir yere ama cilasına ya da boyasına zarar gelmesinden korkuyorum. Bu konu hakkında beni aydınlatır mısınız biraz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1-2 ay önce Ibanez GSR180 model bas gitar aldım. Üstüne sticker yapıştırmak istedim ama dün denediğimde geri çıkardım ve stickerın yapışkanının bir kısmı orada kaldı. Elimde desenli kağıtlarda var (böyle kaygan kağıtlardan, duvar kağıdı diye almıştım) onun arkasına şeffaf çift taraflı bant yapıştırıp yapıştırmak istiyorum köşesine bir yere ama cilasına ya da boyasına zarar gelmesinden korkuyorum. Bu konu hakkında beni aydınlatır mısınız biraz?

Cilaya / boyaya elbette zarar verir. Yapıştırmayın ya da zararı göze alın.

Bence gitarınız özelleştirmekten korkmayın.
İster boya fırçasıyla boyayın ister sprey boya kullanım sticker yapıştırın. Sonuçta bu sizin gitarınız. Olaya zarar verir miyim verem miden çok gitarım nasıl olursa mutlu olurum düşüncesiyle hareket edin. Gitarı yeni almışsınız o yüzden böyle endişelenmeniz çok normal. 1-2 yıl sonra zaten gitarı kullanma sıklığınıza bağlı illaki tırnak çizikleri, boya kalkmaları, sapın duvara çarpıp küçük bir kısmının soyulması(evet, başıma geldi)
Perdenin yıpranması kaçınılmaz şeyler.
Yeni araba yeni ayakkabı yeni gitar…
Hepsinde 1-2 ay çok titiz davranılır aman bir şey olunur mu denir. Çok kafaya takmayın böyle şeyleri.

Örnek

Dosya Ekleri

• AD57282B-3EA9-4396-8B5E-F2E0F6894439.jpeg
    AD57282B-3EA9-4396-8B5E-F2E0F6894439.jpeg
    39,1 KB · Görüntüleme: 279
  • B2982894-E927-498D-8FFF-A1C98D8911D7.jpeg
    B2982894-E927-498D-8FFF-A1C98D8911D7.jpeg
    38,3 KB · Görüntüleme: 265
Son düzenleme:
Gitarınız elbette zamanla aşınıp deforme olacaktır. Yüzeyinde oluşabilecek çizik ufak çaplı çatlak vb. şeylerin gitarınızın tonuna bir zararı olmaz. Hatta bunlara relic derler. Tabi ben böyle söyledim diye de kazımayın gitarı... Sticker yapıştırmanın bir zararı olmaz. Zamanında çokça sticker yapıştırıp çıkardığım oldu. Burada dikkat etmeniz gereken şey sabırlı olmak zira bile bile gitarın cilasına zarar vermek de doğru olmaz. Stickerlar konusunda ise, D'dadarrio, Planet Waves vb. markaların stickerlarını kullanmanız iyi olur çünkü direkt enstrumanlar için üretilen stickerlar (Yalnız sökme işlemini bilen birisinin yapması daha doğru olur).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı