Akçaağaç için limon yağı önerilmemesinin sebebi beyaz renge yakın olan akçaağaç klavyenin rengini karartmasıdır, aynı zamanda bu ağaçtan yapılan klavyelerin nispeten çoğunluğu unfinished yani basitçe anlatmak gerekirse klavyenin üstünde bir kaplama katmanı olmayan kuru yapılı klavyedir, bu tarz klavyelerde zaten kimyasal herhangi bir şey kullanılması tavsiye edilmez.
Ancak VC104 için klavyenin karartılmış akçaağaç olduğu dışında kaplamaya ait bir bilgi bulunmuyor, karartılmış olduğundan dolayı da renginin kararması bir sorun olmasa da klavyeyi nasıl etkileyeceği hakkında net bir şey söyleyemem. Ben olsaydım eğer gitarın klavyesinde deri parçaları ve tortular birikmişse ilk olarak tellerini gevşeltir, ilk perdeden başlayarak banka kartı veya benzeri bir kartla (klavyedeki ağacın yarıkları yönünde) fretlerden perdenin ortasına doğru zarar vermeden tek tek bütün perdelerdeki tortuları kazırdım, sonrasında kuru mikrofiber veya gözlük bezi ile perdeleri silerek temizlerdim. Kendi gitarlarımda da temizlik için yılda 4-5 kez bu yöntemi kullanıyorum ama asla temizlemek için limon yağı kullanmam ve önerememde. Limon yağı klavye ağacını temizlese de kirli klavyeye uygulandığında kiri çıkarmaktansa ağaca emer yani yarardan çok uzun vadede zararı olması muhtemeldir. Limon yağını temiz klavyelere yılda en fazla 2 kez kendi gitarlarıma ağacın kurumaması ve beslenmesi için uyguluyorum, akçaağaç klavyeli gitarıma da yaklaşık 5-6 yıldır hiçbir kimyasal uygulamadım ve herhangi bir çatlama veya kuruluk gözlemlemedim. Bazı arkadaşlarım da beyaz akçaağaç klavyeli gitarları Zippo yakıtı ile temizliyor ancak karartılmış akçaağaç klavyeli gitarlara uygulanıp uygulanmayacağı hakkında bir bilgim yok, kendi gitarım olsaydı uygulamazdım ki beyazına bile uygulamıyorum.