Gitarda vox VT40X amfi ile dip ses oluyor

Erexo

Centipat
Daha fazla  
Yeni bir elektrogitar ve ikinci el bir vox VT40X amfi aldım.
Ancak sipariş ettiğim kablo daha gelmediği için arkadaşımdan bir kablo aldım.
Dip ses gitarın tellerine veya herhangi metal bir aksanına dokununca neredeyse kesiliyor.
Sorun kabloda mı başka şeyde mi?
Çünkü kablo çok kaliteli görünmüyor.

Kablodandır. Şayet topraklama düzgünse kaliteli bir kablo ile sıfır gürültü çalabilirsin. Bir aralar Pig Hog vardı ben o markayı kullanıyordum fakat uzun zamandır piyasada göremedim. Satanlar da karaborsa olduğu için çok pahalıya satıyordu en son baktığımda. Şu an MXR kablo ve Neural DSP kullanıyorum, sıfır gürültü.

Ben Fender Deluxe series sipariş ettim iyi midir?
Güzel, kaliteli kablo. Sorun yaşayacağını sanmam.

Eğer kablo ve topraklamaya rağmen dip gürültüsü rahatsız edecek kadar devam ediyorsa (gitara dokunmana rağmen çalarken arada hala yüksek sesle dip gürültüsü gelebiliyor) noise gate kullanmanı tavsiye ederim.

Güzel, kaliteli kablo. Sorun yaşayacağını sanmam.

Eğer kablo ve topraklamaya rağmen dip gürültüsü rahatsız edecek kadar devam ediyorsa (gitara dokunmana rağmen çalarken arada hala yüksek sesle dip gürültüsü gelebiliyor) noise gate kullanmanı tavsiye ederim.
Yanlış bilgi:
Noise Gate, topraklama sorununu gidermez. Sinyal genliğini düzenleyen bir dinamik işlemcidir.

Topraklama ile ilgili sorun varsa, önce sorunun yeri tespit edilir, sonra yerine / yurduna göre farklı alternatifler uygulanır. (Balance, Şase, Ground-lift, Di-box gibi...)

Yanlış bilgi:
Noise Gate, topraklama sorununu gidermez. Sinyal genliğini düzenleyen bir dinamik işlemcidir.

Topraklama ile ilgili sorun varsa, önce sorunun yeri tespit edilir, sonra yerine / yurduna göre farklı alternatifler uygulanır. (Balance, Şase, Ground-lift, Di-box gibi...)

Ben, Noise Gate topraklama sorununu çözer diye bir şey demedim zaten. Topraklamalar düzgün olmasına rağmen hala arkada noise olabiliyor. O senaryoda kullanması için arkadaşa önerdim sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada sorun kullandığım uzatma kablosundaymış.
Priz başlığında topraklama kısmı olmadığı için amfi yükü boşaltamıyormuş.
Topraklaması olan bir uzatma kablosuyla değiştirdiğimde düzeldi.
Yeni kablo gelince de neredeyse tamamen sıfırlandı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı