Gitarı nasıl C Standart'a akort edebilirim?

Kulaktan yapamıyorum ve akor cihazım yok genelde Guitar Tuna uygulaması ile hallediyordum. Ancak onun da Full sürümüne sahip olmadığımdan sadece e standart için kullanabiliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videonun C standartlı hali lazım kısaca ama bulamadım.

Son düzenleme:
Kulaktan yapamıyorum ve akor cihazım yok genelde Guitar Tuna uygulaması ile hallediyordum. Ancak onun da Full sürümüne sahip olmadığımdan sadece e standart için kullanabiliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu videonun C standartlı hali lazım kısaca ama bulamadım.

Sırasıyla şöyle akortlayın:
1-C
2-F
3-A#
4-D#
5-G
6-C

Kulaktan yapmanıza gerek yok, herhangi bir ses çıktığında onun frekansını bulan her akort uygulaması ile yapabilirsiniz.

Hocam kulaktan yapamadığımı belirttim.
Yani şey yapabilirsiniz her hangi bir gitar akord uygulaması indirip attığım videodaki notalara getirebilirsiniz. C akord biraz pes olacağı için telleri gevşetin doğru notayı bulunca diğer tele geçin. Biraz çaldıktan teller kendini salacaktır biraz tekrar akord etmeniz gerekecek.

Yani şey yapabilirsiniz her hangi bir gitar akord uygulaması indirip attığım videodaki notalara getirebilirsiniz. C akord biraz pes olacağı için telleri gevşetin doğru notayı bulunca diğer tele geçin. Biraz çaldıktan teller kendini salacaktır biraz tekrar akord etmeniz gerekecek.
Hocam akort cihazı bozuk sanıyordum meğerse arkasındaki pil dolu değilmiş başka pil ile değiştirip hallettim.

C satandart akortlamak için bariton gitar kullanmak ya da çok kalın tel kullanmak gerekiyor. Standart scale gitarlarda ve tellerde bı ayar çok fazla gevşek kalır.
Dediğiniz bir bakıma doğru ama standard scale gitarlarda metal grupları da Do'ya kadar çekiyorlar akordları. Çözüm olarak tel kalınlığını artırıyorlar. Yani 42 numara tel ile 46 numara teli D drop yaptığınız zaman (6. mi telin bahsediyorum bu arada) salınımları arasında dağlar kadar fark oluyor. 46 numara dah bir güzel gelir kulağa mesela ki zaten drop için minumum önerim 52 numara teldir. Tabi bu dediklerimin hepsi elektro gitar için geçerlidir akustik ve klasikte nasıl olur bilemem zira tel kalınlıkları hakkında pek bir fikrim yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı