Gitarım tellerinde tınlama sesi

Evet dediğim gibi istemeden "Pull of" yapıyorsunuz. Elinizi perdeden çekerken aşağı doğru değil, tam karşıya doğru kaldırın. Parmağınızı daha yumuşak çekin. Parmağınızı perdeden kaldırırken teli çekmemeye çalışın. Zamanla oturacak şeyler bunlar.

Evet dediğim gibi istemeden "Pull of" yapıyorsunuz. Elinizi perdeden çekerken aşağı doğru değil, tam karşıya doğru kaldırın. Parmağınızı daha yumuşak çekin. Parmağınızı perdeden kaldırırken teli çekmemeye çalışın. Zamanla oturacak şeyler bunlar.
:D oh be yemin ediyorum rahatladım. Diyorum gitarda mı bir sorun var öyle yapıyorum böyle yapıyorum olmuyor kafayı yedim. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim sayenizde bir şey daha öğrenmiş oldum umarım zamanla düzeltirim.

Hiçbir sorun yok. Bastığın perdede ki sesin, parmağını kaldırdığında kesilmesinden kaynaklı harmonikleri duyuyorsun. Henüz yeni başladığın içinde sende ki duyumu çok daha fazla oluyor.

Perdenin tam ortasına bastığına emin olduktan sonra eğer bir cizlama duyarsan o zaman sap ayarıyla ilgili olduğunu söyleyebilirim.

Bir problem yok, yaşadığın şey gayet normal, iyi çalışmalar.

İstemeden pull-off yapıyorsun. Tavsiyem aynı tel üzerinde perde ilerleyeceksen (mesela si teli üzerinde 1. perdeye, ardından 3. perdeye basmak gibi) işaret parmağını kaldırmaman. Böylece hem daha hızlı çalarsın hem de boş tel sesi gelmez.

Duyduğun tiz sesler ise @Vito Ferro'nın da belirttiği üzere harmonik sesler. Tele sol elinle dokunup (tam basmayıp) vurduğun zaman da çıkarlar. Gayet normal bir durum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı