Gitarımın telini değiştirmeli miyim?

kaygusuz abdal

Decapat
Daha fazla  
Bundan yaklaşık 9-10 sene önce abimin akustik gitarı vardı kendisi çalmayı bıraktı ve evde tozlandı ben her 3 yılda bir çalmayı deneyip vazgeçtim son 2 3 haftadır üstüne bayağı düştüm fakat gitarın telleri sürekli akorları kayması normal mi gitar teli hiç değiştirilmedi ve gitarda hiç düzgün ses çıkartamıyorum, sebebi teller olabilir mi? Telleri değiştirmem gerekiyorsa neye göre değiştirmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tellerle alakası yok. Gitar öğrenmek kolay bir şey değil. 8 ay kursa gitmiş biri olarak söylüyorum. Hele akustik gitarda daha da zor başlangıç seviyesinde olanlar için çünkü teller daha ağır ve sert.

Ancak 10 yıl uzun bir süre olduğundan yenilenebilir evet. Yine de pek bir fayda sağlayacağını sanmıyorum çalmana.

Gitarın tellerini değiştir bence entonasyon problemleri cızırtı boğukluk kaygan olmama gibi sorunlar oluyor tellerde. Aynı zamanda temizlemen lazım. Kısacası gitarının genel ayarlara ve bakımlara ihtiyacı var.

Onun dışında genel bakımlar yaptıktan sonra ses daha güzel daha uyumlu komasız gelecektir bunun üzerinde bir beklentin olmasın gitarı kötü çalıyorsan daha fazla çalışacan çare yok suçu tellere gitara atmaya gerek yok. Çok üst düzey beklentin olmasın lakin bakımları yapmak senin şevkini isteğini arttıracaktır.

Ayrıca hocam düzgün ses çıkaramamaktan kastın nedir bare basamamak akorlarda cızlama falan mı? Yüksek ihtimal tekniğin yanlıştır düşük ihtimalde gitarın sap ayarı tel yüksekliği cart curt ayarından kaynaklıdır.

gitarın telleri sürekli akorları kayması normal mi gitar teli hiç değiştirilmedi ve gitarda hiç düzgün ses çıkartamıyorum, sebebi teller olabilir mi? Telleri değiştirmem gerekiyorsa neye göre değiştirmeliyim?
Telleri değiştirin. 10 yıllık gitarın telleri salınımını kaybetmiş pas içinde bir demir yığını haline dönmüştür.
İkinci olarak evet akord çaldıkça bozulur her kalitede gitarda yaşanır bu durum. Ancak bu sorunu en aza indirgemenin bazı yöntemleri de var. Genelde burgulara çok fazla tel döndürüyorlar, orası yay gibi oluyor. 1,5 tur civarı sarın ve gerisini kesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı