Gitarın alt teli koptu

Ezmre

Hectopat
Daha fazla  
Eh, daha ne denir ki? Hepsini tekrardan takıp güzel bir temizlik yapayım diyorum. Hiç yapmadım. Nasıl bir tel alıp nelere dikkat etmem gerekli?

Son düzenleyen: Moderatör:
takmakla ilgili bilgin yoksa hiç deneme derim çünkü ben bağlama denemiştim sonu. başarısızlık ile sonuçlandı enstürman satan bir yere gidip 200-300 gibi bir ücret değiştiriyorlar

Takmakla ilgili bilgin yoksa hiç deneme derim çünkü ben bağlama denemiştim sonu. Başarısızlık ile sonuçlandı enstürman satan bir yere gidip 200-300 gibi bir ücret değiştiriyorlar.

Bilgim yok açıkçası video izleyerek yapabileceğimi düşünüyorum.

Gitarda / bir enstrümanda tel takmak, vida / somun sıkmak yüzlerce defa yapacağınız basit şeyler. Bunlar için luthier a gidilmez.
Video falan izlemeniz gerekmiyor. Diğer tellere bakar ve çözersiniz nasıl takacağınızı.

Ayrıca konuyu açan arkadaş yardım talep etmiş, ne tür tel takacağını söyleyebilmemiz için; onun ne tür bir gitar kullandığını bilmek gerekir.

Gitarda / bir enstrümanda tel takmak, vida / somun sıkmak yüzlerce defa yapacağınız basit şeyler. Bunlar için luthier a gidilmez.
Video falan izlemeniz gerekmiyor. Diğer tellere bakar ve çözersiniz nasıl takacağınızı.

Ayrıca konuyu açan arkadaş yardım talep etmiş, ne tür tel takacağını söyleyebilmemiz için; onun ne tür bir gitar kullandığını bilmek gerekir.

Jet markasının JS-500 model gitarını kullanıyorum.

Çok Güzel gitar. Üretici sayfasına da baktım, tel kalınlığını yazmamışlar. Ancak genelde 09-42 set kullanıyorlar.
Bir D'dario set alabilirsiniz.
En alt tel ise; 09 kalınlığında tek tel kullanabilirsiniz.

Çok güzel gitar. Üretici sayfasına da baktım, tel kalınlığını yazmamışlar. Ancak genelde 09-42 set kullanıyorlar.
Bir D'dario set alabilirsiniz.
En alt tel ise; 09 kalınlığında tek tel kullanabilirsiniz.

Öyle düşünüyordum bende geçen mağazada görmüştüm. Teşekkürler hocam 😊

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı