Rehber GiveMePower ile SYSTEM Haklarında Program Çalıştırma

GiveMePower, DDU (Display Driver Uninstaller) aracı ile bilinen Wagnarsoft tarafından geliştirilmiş bir araçtır. Bu aracı kullanarak herhangi bir yazılımı normal kullanıcının yönetici haklarıyla erişemeyeceği, Windows üzerinde en güçlü hak olan "NT AUTHORITY \ SYSTEM" haklarıyla çalıştırabilirsiniz. Böylece yönetici hesabındayken bile erişemediğiniz kısımlara erişebilir, düzenleyebilir veya değişiklik yapabilirsiniz.

NOT : Kullanıldığı yere ve amaca göre faydalı olabilirken, yanlış kullanılması durumunda da oldukça tehlikeli olabilmektedir. Çalıştıracağınız programa bağlı olmakla birlikte, bazı programlar veya sistem servislerini çalıştırıyorsanız o servisler bu kadar yüksek haklarla çalışmaya uygun değilse çeşitli hatalar almanız mümkündür. Programı kullanırken Windows üzerindeki en güçlü ve yetkin hesapla çalıştığınızı unutmayın.

İndirme Bağlantısı:

Kullanımı: İndirdiğiniz yazılımı çalıştırın. Programın nereye çıkarılacağını belirtip "çıkart" butonuna basın.

rehber1.PNG


Aracımızı çıkarttığınız dizine gidin ve "GiveMePower" yazan ".exe" dosyasını çalıştırın. Karşınıza yalnızca bir tane "Browse" butonu çıkacak. Hangi yazılımı SYSTEM haklarıyla açmak istiyorsanız onu seçip aç diyerek devam edin. Seçtiğiniz program SYSTEM haklarıyla başlayacaktır. Ben komut istemini bu haklarla çalıştırmak istedim.

1rehber1.PNG


Bu adımları yaptıktan sonra komut istemimizin SYSTEM haklarıyla çalışıp çalışmadığını kontrol edelim.

rehber3.PNG

systemadminhak2.PNG

Peki ya normal yönetici haklarıyla çalıştırmak olsaydık durum nasıl olacaktı? Ona da bakalım.

normaladminhak.PNG

rehbernormaladminhak2.PNG

Bir profesyonel tarafından önerilmedikçe kullanmanız tavsiye edilmez.
 
Elinize sağlık. Administrator yetkilerini kavramak için faydalı bir rehber hazırlamışsınız.
Konuyu okumadan beğeni atmışlar. 😅
 

Geri
Yukarı