GL552VX BIOS Güncelleme Sorunu

BreWerS

Kilopat
Bilgisayarımın modeline göre BIOS sürümünü indirdim sonra belleğe koydum. BIOS girdiğim zaman Easy Flash seçeneğini seçtiğimde belleğimi orada göremiyorum. Bunun sebebi nedir? RAM testi yaptırmak içinse Memtest programını belleğe kurdum. Yeniden başlatıp ESC yapıp boot kısmında belleğimi seçtiğim zaman test başlamıyor ve bilgisayarım tekrar açılıyor. Ne yapmam gerekiyor?

BIOS görüldüğü gibi belleğim görünmüyor.

26908996_1464750830288912_1536523279_o.jpg 26937114_1464750813622247_1895962901_o.jpg 26981784_1464750840288911_1194684004_o.jpg

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Öncelikle USB'den boot edeceğiniz aygıtı hazırlarken BIOS boot mode hangisi ise ona göre bellek hazırlamanız gerekiyor. Örneğin BIOS'da boot mode UEFI olarak ayarlıysa belleği UEFI boot uyumlu hale getirmeniz gerekiyor. Veya BIOS'dan boot modunu CSM olarak ayarlayabilirsiniz. İşiniz bittiği zaman tekrar UEFI'ye alıp işletim sistemini kullanabilirsiniz.

Easy Flash'da belleğin görünmemesinin bir çok sebebi var.

Belleği FAT32 olarak biçimlendirin ve öyle deneyin.
Yüksek boyutlu USB bellekler Easy Flash'da sorun çıkarabiliyor. Benim bu iş için teknik servisimde 1 GB'lık bir belleğim var. BIOS güncellerken bir çok BIOS yazılımı bellek seçiyor bunu sürekli yaşıyorum. 8 GB altı bir belleğiniz varsa mutlaka deneyin. SD kartınız var ise laptoba adaptör yardımıyla takarak da deneyebilirsiniz USB'den herhangi bir farkı yoktur.

Öncelikle USB'den boot edeceğiniz aygıtı hazırlarken BIOS boot mode hangisi ise ona göre bellek hazırlamanız gerekiyor. Örneğin BIOS'da boot mode UEFI olarak ayarlıysa belleği UEFI boot uyumlu hale getirmeniz gerekiyor. Veya BIOS'dan boot modunu CSM olarak ayarlayabilirsiniz. İşiniz bittiği zaman tekrar UEFI'ye alıp işletim sistemini kullanabilirsiniz.

Easy Flash'da belleğin görünmemesinin bir çok sebebi var.

Belleği FAT32 olarak biçimlendirin ve öyle deneyin.
Yüksek boyutlu USB bellekler Easy Flash'da sorun çıkarabiliyor. Benim bu iş için teknik servisimde 1 GB'lık bir belleğim var. BIOS güncellerken bir çok BIOS yazılımı bellek seçiyor bunu sürekli yaşıyorum. 8 GB altı bir belleğiniz varsa mutlaka deneyin. SD kartınız var ise laptoba adaptör yardımıyla takarak da deneyebilirsiniz USB'den herhangi bir farkı yoktur.
Flash 16 GB dediğiniz gibi FAT32 yaptım BIOS kısmında hala görünmüyor. Yanımda sadece bu bellek var.

Asus Easy Flash'a girildiğinde otomatik olarak FS0 seçili gelir. Yazılımın BIOS firmwarelerini otomatik olarak tanımlayıp FS0 dizinine atar ve boyutunu gösterir. Bellek tanınmış olsa zaten direk ana sayfada çıkardı. Mutlaka farklı bir bellek ile deneyin. Etrafınızda SD kart varsa onunla deneyin.

Asus Easy Flash'a girildiğinde otomatik olarak FS0 seçili gelir. Yazılımın BIOS firmwarelerini otomatik olarak tanımlayıp FS0 dizinine atar ve boyutunu gösterir. Bellek tanınmış olsa zaten direk ana sayfada çıkardı. Mutlaka farklı bir bellek ile deneyin. Etrafınızda SD kart varsa onunla deneyin.
Belleğimde sorun mu var? Bilgisayarda SD kart girişi maalesef yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı