gle.com nedir?

102035

Kilopat
Makaleler
1
Opera üzerinden arama yerine "g" yazınca;
Kod:
gle.com
Adlı site çıkıyor tıkladığım anda arama sayfası açıldı GLE adında, temp ve Temp dosyalarını sildim. HitmanPro ile tarattım temiz çıktı ancak nedir bu site?
@THE_MILLER
@Murat5038

Son düzenleme:
Zararlı bir site değil. Otomatik önerilerde çıkmış olabilir.
Peki hocam ancak ben hiç tıklamadım ki böyle bir siteye, hiç arattırmadım veya o site adında hiçbir şey yapmadım. G yazdığım anda Google.com çıkacağına Gle.com çıkıyor, eklentiler yüzünden değildir herhalde.

Yanlışlıkla reklam sitelerinden vs. girmiş de olabilirsiniz. Bilemem. Tarama verilerini tamamen temizleyin. Zararlı bir site değil. Endişe edilecek bir durum da değil zaten.
Tarama verilerini tamamen temizleyince geçti, teşekkürler :) Kaspersky ile tam tarama yapacağım, eğer bir tehdit bulursa tekrar HiJackThis loglarını göndereceğim size hocam.

Birinci otomatik öneri olarak çıkmasının sebebi daha önce girilmiş olmasıdır. İlk çıkıyor olması da devamlı giriliyor olmasıdır.
Siz site olarak girmeseniz de reklam ve sitelerin iç bağlantıları otomatik giriyor yönlendirme ile.
Zararlı olmadığından zararlı temizliği yapmak fayda etmez önerilenlere alınanlar tarayıcı geçmişi silinerek sadece temizleneceği için bunu yapmak gerekliydi zaten :)
Bu arada etiketlerin işlememiş sonradan girdiğin için, bir çözemediler bu sorunu.

Birinci otomatik öneri olarak çıkmasının sebebi daha önce girilmiş olmasıdır. İlk çıkıyor olması da devamlı giriliyor olmasıdır.
Siz site olarak girmeseniz de reklam ve sitelerin iç bağlantıları otomatik giriyor yönlendirme ile.
Zararlı olmadığından zararlı temizliği yapmak fayda etmez önerilenlere alınanlar tarayıcı geçmişi silinerek sadece temizleneceği için bunu yapmak gerekliydi zaten :)
Bu arada etiketlerin işlememiş sonradan girdiğin için, bir çözemediler bu sorunu.
İnternet önbelleği ve çerezleri silince geçti. İnternetten mouse falan baktığımda AdServices'a bağlanıyordu uBlock'da engelliyordu ancak uBlock engelleyememiş sanırsam. O yüzden olmuş, bir daha kendi sitelerinin dışında arattırmayacağım hiçbir şey :D Hocam peki ne işe yarıyor bu site zararlı değil ise? Arama motoru gibi gözüktü gözüme. İnternette aratınca hiçbir şey bulamadım hakkında, popüler bir şey değil herhalde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı