Çözüm Glorious Model O kablolu farelerde anlık bağlantı kopması

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vınnnn

Kilopat
Öncelikle merhaba. Glorious Model O'nun kronik sorunu olan saniyelik gidip gelme sorununu nasıl çözdüğümü anlatacağım.
Öncelikle; bu sorun sensör kaynaklı. Sensör gidiyor, bundan dolayı USB tak/çıkart sesi geliyor bilgisayardan fakat ışıkları gitmiyor farenin. Çünkü sensör gidiyor. Uyguladığım adımları, bu sorunu başka yaşayanlar varsa çözebilsin diye adım adım anlatacağım.

1- Aygıt Yöneticisi UZERINDEN AYAR
Windows arama yerine aygıt yönetici yazıp uygulamayı açıyoruz.
"Evrensel seri veri yolu denetleyicileri" kısmına giriyoruz.
"USB kök hub(USB 3.0)" yazan iki adet USB logolu aygıt görüyoruz.
Çift sol Click, yukarıdan güç yönetimine girip "Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın" Ayarını ikisinden de kapatıyoruz.

2- Firmware Update

Linkten fareniz için olanı indiriyorsunuz. 1 SOFTWARE///// 2 Firmware Update olarak iki tane dosya çıkıyor. Firmware Update kısmına girip EXE'yi açıyoruz.
NOT: Bende waitingde kaldı, yapabilenler için belki çözüm olur

3- SOFTWARE UZERINDEN AYAR
Bunların hepsini art arda yaptım, 2 gündür sadece 1 kere kesilme yaşadım o da ilk yaptığımda, daha yaşamadım.
Software'ı açıyoruz.
Polling rate kısmına tıklıyoruz sağ'dan
USB polling rate kısmını "125Hz" yapıyoruz.
Eğer bunları yaptığınızda sorun çözüldü ise, geri 1000 yaptığınızda bir daha sorun yaşamadığınız söyleniyor fakat ben denemedim, 125 Hz'de kullanıyorum.

Bu kadardı, umarım yardımcı olur sizlere. Belki yeni çıkanlarda bu sorun yoktur bu arada bilmiyorum, fakat yine de hazırlamak istedim. İyi günler.

Emek verip tecrübenizi aktarmışsınız.. teşekkürler..
İlk öneri bu tip kesintiler yaşanan pek çok durumda çözüm olabiliyor.. Wifi bağlantıları vs..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı