GM Discovery Elite Alınır mı?

NadirKaypak

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bu telefon özellik olarak yüksek bi telefon olmasına rağmen fiyat olarak çok ucuz. Gayet uygun bir telefon gibi. Almayı düşünüyorum fakat aklımda soru işaretleri var. Bu kadar ucuz olmasının sebebi acaba telefonun bir kusuru veya gizlenen bir kötülüğü mü var? Aslında diğerlerine göre değişik ve faydalı özellik yok; yani sade ve basit bi telefon. Fakat yazılımsal olarak açıkları var: incelemelerin birinde sessize alıyordu ama bir daha bastığında telefon sessizden çıkmıyordu, ayarlara girip oradan hallediyordunuz.

Veya telefon kilitli iken çift dokunuş ile açılması fakat çift dokunuş ile kapanmaması gibi... Bunun gibi yazılımsal sorunlar. Bunlar daha sonra düzelir mi? Ve böyle sorunlar incelemede kullanılan telefonun şanssızlığı mı?

Kısıtlı bir bütçem var ve telefon çok hoşuma gitti. Technopat olarak sizlerden bir yorum istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi bilmeyen arkadaşlar için bir kez daha yazayım. Siz paraya kıyıp telefon alıyorsunuz. O telefondan belli beklentileriniz oluyor. Peki bu telefon beklentilerinizi karşılıyor mu? Beraber bakalım.
Eğer telefonu babanız, amcanız, dedeniz, halanız, teyzeniz ya da ne bileyim alt komşu Hatice Abla'nız aldıysa telefonu, sevecektir. Hiç sorunu yok diyecektir. Canavar gibi çalışıyor diyecektir. Veyahut telefonu alan insan telefondan anlamıyorsa, bir piksel nedir, ekran kalitesi nedir, arayüz nedir bilmiyorsa o da telefonu sevecektir. Telefonu iyi telefon yapan kaç ay veya yıl kullanıldığı veyahut şarjının ne kadar gittiği midir? Eğer öyleyse gidin 3310 alın. Şarjı bir ay, kendisi de 10 yıl rahat gidecektir.
Gelelim GM'ye. Ben telefon ekranından anlarım. Ego mu dersiniz ne dersiniz bilmem ama anlarım. GM'yi gördüm. Yarım saat de kullandım. Diyeceksiniz ki "Yarım saatte ne anladın, o kadar kısa sürede telefon mu anlaşılır". O kadar kısa sürede dahi ne olduğu anlaşılıyor evet. Öncelikle üstüne basa basa söylüyorum ekran!!! Ekran şu bildiğimiz ucuz çin malı telefonlar gibi. Renklerin tonları tuhaf. Ekran sönük. Kullanılan panelin kalitesi de düşük. İkinci konu dokunmatiği. Ne Nokia ne Samsung ne de LG gibi dokunmatiği var. Bazen algılamıyor. Hızlı hareketlerde yavaş kalıyor. Peki malzeme kalitesi? Emin olun Samsung'dan daha vasat.
Neden böyle burada kendimi yırtıyorum? Alacak arkadaş etmesin eylemesin bu telefonu almasın diye. Sorarım size bu kadar özellikleri yüksek bir telefon neden bu kadar ucuz? Bunun sebebi var mı? Türk malı mı bu? Bu kadar basit değil anlayacağınız.

Bu arada hiç bahsetmemişim. GM'nin servisi nasıldır? Bozulduğu zaman arkanızda duracak mı? Size güven verecek mi?

Hocam şimdi bir kullanıcı değilim ancak alan arkadaşların telefonlarına şöyle bir baktım. Öncelikle IPS ekran deniliyor ekranına. IPS denilince kaliteli görüntü diyoruz ama değil. IPS'in de kalitesi var. GM de gidip en kötüsünü koymuş zannımca. Ayriyetten ön yargı değil kesinlikle ancak GM kaliteli ürünler üreten bir firma değil aksine tabiri caiz ise yan sanayi ürün üreten bir firmadır. Benim görüşüm budur. Ek olarak kötülüğü sadece ekranında da değil. Telefonu elinize aldığınızda kalitesizliği hissediyorsunuz. Çünkü telefonu babasının hayrına bu kadar ucuza satmıyor adam.

Daha önceki konularda yazdığım bu birkaç yazı size fikir verecektir.

Benim için biraz da önemli olan telefonun kullanım süresi. Bu telefon uzun bir süre dahi mi gitmez...

Telefonu İnternet üzerinden alacaksanız (ki şuan da elden almak zordur) ve üzerine 100 lira kadar ekleyebilirim diyorsanız LG G2 önerebilirim. 1299 Liraya Z1 bulunur mu bilmiyorum. Şahsen 1450 Liraya Gittigidiyor'da görmüştüm. Hayır ben İnternet'e güvenmiyorum. Çıkmasını bekler gider elden alırım diyorsanız. Elite fiyatına Z1 ve G2 bulmanız çok zor.
Soruya gelirsek; Elite kağıt üzerinde özellikleri çok güzel olan bir telefon, izlediğim incelemelerde kamera performansının da çok güzel olduğunu gördüm.

Her ne kadar Discovery modelinde şarj soketi, ölü pikseller ve benzeri sorunlar olsa da Firma telefonları damgalayıp ülkemize getirdiği için Elite'de aynı hatalar olmayacak diyemediğimiz gibi olacak da diyemeyiz. Telefon henüz herkesin elinde olmadığı için kronik hatası var mı bilinmiyor. Bilinen çok önemli bir şey var.

Bu telefonun Telpa garantili olması. Bu telefonu almayı düşünüyorsanız daha iyi anlamanız açısından en yakın zamanda sadece denemek için Telpa'yı arayın. Bir saat içerisinde bir müşteri temsilcisi ile görüşe bilirseniz. Telefonu alın ama dikkatli kullanın. Tabi bunlar İnternet'te araştırdığım güncel bilgilerdir. Telefonun kullanıcısı değilim. Telefonu bilmem ancak Telpaya kesinlikle güvenmiyorum.

Onun yerine lg g2 alabilirsin.General mobile kesinlikle tercihim değildir.

O fiyata tonlarca alternatifi var. Amiral gemisi kategorisine konması bile yanlış zannımca. Burak Alkan'ın da dediği gibi:

"Gerekli mercilere parayı bayılıyorsun ve telefon kral oluyor Çin malı General Mobile Kral oldu. Hey yavrum hey be."

GM Elite elime geçti. Note 3 kullanıyorum ayrıca. İlk kullanımda bile bariz şekilde fark ettim ki Gm Elite'in şarjı Note 3'ten daha uzun gidiyor. Kullanım ve arayüz olarak da pek performans farkı yok. Ön yargıyla yaklaşmamak lazım. Kasma falan görmedim ve ekranı da fena değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…