Şimdi bilmeyen arkadaşlar için bir kez daha yazayım. Siz paraya kıyıp telefon alıyorsunuz. O telefondan belli beklentileriniz oluyor. Peki bu telefon beklentilerinizi karşılıyor mu? Beraber bakalım.
Eğer telefonu babanız, amcanız, dedeniz, halanız, teyzeniz ya da ne bileyim alt komşu Hatice Abla'nız aldıysa telefonu, sevecektir. Hiç sorunu yok diyecektir. Canavar gibi çalışıyor diyecektir. Veyahut telefonu alan insan telefondan anlamıyorsa, bir piksel nedir, ekran kalitesi nedir, arayüz nedir bilmiyorsa o da telefonu sevecektir. Telefonu iyi telefon yapan kaç ay veya yıl kullanıldığı veyahut şarjının ne kadar gittiği midir? Eğer öyleyse gidin 3310 alın. Şarjı bir ay, kendisi de 10 yıl rahat gidecektir.
Gelelim GM'ye. Ben telefon ekranından anlarım. Ego mu dersiniz ne dersiniz bilmem ama anlarım. GM'yi gördüm. Yarım saat de kullandım. Diyeceksiniz ki "Yarım saatte ne anladın, o kadar kısa sürede telefon mu anlaşılır". O kadar kısa sürede dahi ne olduğu anlaşılıyor evet. Öncelikle üstüne basa basa söylüyorum ekran!!! Ekran şu bildiğimiz ucuz çin malı telefonlar gibi. Renklerin tonları tuhaf. Ekran sönük. Kullanılan panelin kalitesi de düşük. İkinci konu dokunmatiği. Ne Nokia ne Samsung ne de LG gibi dokunmatiği var. Bazen algılamıyor. Hızlı hareketlerde yavaş kalıyor. Peki malzeme kalitesi? Emin olun Samsung'dan daha vasat.
Neden böyle burada kendimi yırtıyorum? Alacak arkadaş etmesin eylemesin bu telefonu almasın diye. Sorarım size bu kadar özellikleri yüksek bir telefon neden bu kadar ucuz? Bunun sebebi var mı? Türk malı mı bu? Bu kadar basit değil anlayacağınız.
Bu arada hiç bahsetmemişim. GM'nin servisi nasıldır? Bozulduğu zaman arkanızda duracak mı? Size güven verecek mi?
Hocam şimdi bir kullanıcı değilim ancak alan arkadaşların telefonlarına şöyle bir baktım. Öncelikle IPS ekran deniliyor ekranına. IPS denilince kaliteli görüntü diyoruz ama değil. IPS'in de kalitesi var. GM de gidip en kötüsünü koymuş zannımca. Ayriyetten ön yargı değil kesinlikle ancak GM kaliteli ürünler üreten bir firma değil aksine tabiri caiz ise yan sanayi ürün üreten bir firmadır. Benim görüşüm budur. Ek olarak kötülüğü sadece ekranında da değil. Telefonu elinize aldığınızda kalitesizliği hissediyorsunuz. Çünkü telefonu babasının hayrına bu kadar ucuza satmıyor adam.
Daha önceki konularda yazdığım bu birkaç yazı size fikir verecektir.