Gmail ile Google hesabı aynı şey mi?

Teknik olarak aynı şey değil şu şekilde ifade edersem daha iyi anlarsınız: Google hesabı, Google servislerini kullanmanıza olanak sağlayan etkileşim aracıdır. Bu hesap ile birlikte aynı zamanda: Drive, Haritalar, Notlar gibi birçok servisi de kullanmanız mümkündür. Aynı örneği Microsoft hesabı ile Outlook servisi arasındaki ilişkiden de anlayabilirsiniz.
 
Selam, anlayamadığım bir konu var. Google hesabı ile Gmail aynı şey mi? Yani ben yeni bir Google hesabı açmak istiyorum benden bir Gmail hesabı girmemi istiyor.
Gmail oluşturduğunuz Google hesabınıza tanımlanan mail hesabınızdır. Bir nevi kullanıcı adınızdır.

Örneğin;
[email protected]
Google hesabınızın kullanıcı adıdır. Tüm Google hizmetlerinize bu kullanıcı hesabından erişebilirsiniz. Youtube, Haritalar, Google Play, Gmail, Google Drive vs vs.
Bu gmail hesabıyla oluşturduğunuz Google hesabınızın alt hizmetlerinden birisi de yukarıda yazdığım gibi Gmail hizmetidir ki oradan da mail gönderebilir ya da hesabınıza gelen mailleri kontrol edebilirsiniz.
 
Sıfırdan Gmail hesabı açarsan direk Google servislerine kayıt oluyorsun ama Hotmail ve diğer mail servisleriyle birlikte açarsan dolaylı yoldan kayıt olmuş oluyorsun. Yani her Google hesabı Gmail değildir.
 

Geri
Yukarı