GM'den beklenmeyecek şey

Taha Kortulu

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba, bir süre önce kardeşim GM Discovery telefonuma çay dökmüştü. Baktığımda hiçbir sorun yoktu fakat hoparlörden kısık ses geliyordu. Bende kuruyunca düzelir diye saç kurutma makinesi tuttum. 10 Saniye tuttuğumda telefona dokundum ve el yakıcı durumdaydı. Sonra kullanmaya devam ettim ve klavyede yazı yazarken bir şey fark ettim. Klavyede ''Q'' harfi basmıyordu. Kontrol ettiğimde sol tarafın dokunmatiğinin çoğu tarafı çalışmıyordu. Telefonu aldığım yere götürmeye karar verdim, onlar'da Çankaya'da olan Telpa bayisine yönlendirdiler. Çankaya'ya gittim çoğu yeri gezdim ama bulamadım. Ordaki Casper yetkili servisine sordum ve İzmir'de tüm Telpa'lar kapatılmış. Ordaki her dükkana sorduğumda herkez aynısını söyledi. Bir tek İstanbulda varmış. Sonra tekrar aldığım yere gittim ve adamlara durumu anlattım. İkna ettim adamları ve İstanbul'a gönderdiler telefonu. Yaklaşık 1 hafta felan geçti şu saatten sonra büyük ihtimalle yapılmaz dedim ve Sony Xperia Z almayı düşündüm. Sonra aradılar telefonunuz tamir oldu diye. Hiç beklemiyordum bu firmadan böyle bir şey. Hiç ücret almadan yapmışlar ve kullanıcı hatası dememişler. İlginç. @Recep Baltaş 'ın bu konu hakkındaki düşüncelerini çok merak ettim.

GMD 2 satışları beklenen ilgiyi görmeyince müşteriye dönüş başladı tabi :) GM hakkındaki görüşlerimi değiştirmiyor o ayrı. Görüşüm ne hacet, GM kalitesini değiştirmiyor bu durum... Ya da kalite yoksunluğunu diyelim.
Aldığım zamanlar fiyatına göre en iyi telefondu. :) Keşke Zenfone 5 o zamanlar da olsaydı. Neyse artık geçti, zaten yetiyor bu bana. Technopat videoları izleyip sosyal sitelere girmekten başka bir şey yaptığım yok zaten telefonda. :)

Samsung da aynı şeyi yapıyor. İmzamdaki laptopum ufak bir kardeş kavgasında duvara çarptı ve sağ menteşe kısmında bir kaç parça kırıldı. Sonuç olarak kapatıp açmak için belirli, saçma bir hareket yapmak gerekiyordu. Klavyedeki sol ok tuşunu da kardeşlerim çıkarmıştı, batarya çıkarma aparatlarının tekini de kardeşlerim çıkarmıştı. Önceden harddiski bozulduğunda (Yada o tip bir şey, cihaz formatlanıp bana geri yollanmıştı) Bu işlemlerin hepsini ben ücret beklerken ücretsiz bir şekilde yapıldı. Garantiye verdiğimde ücret talep edilecektir denilmişti. Ücretsiz yapıldığında bana verdikleri kağıtta sorunlar yazıyordu. Artı olarak BIOS güncellenmişti. Garanti dışı ve kullanıcı hatası ibaresi yer aldığı halde ücret talep etmemeleri Samsung'u gözümde iyi bir yere getirdi.

Evet, şuan tüm firmalar kullanıcıyı memnun etmekle uğraşıyorlar. Samsung Galaxy Wonder kullanıcısıyım. Telefona ilk rom atma maceramda cihazı hard-brick etmiştim. Telefon hiç bir şeye tepki vermiyordu. Garantiye gönderdim ve anakartı değiştirdiler. Ücret falan talep etmediler. Normal şartlarda garanti kağıdında "Anakartta çatlak oluşsa bile kullanıcı hatasıdır ve ücrete tabidir." yazıyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı