Taha Kortulu
Hectopat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
Merhaba, bir süre önce kardeşim GM Discovery telefonuma çay dökmüştü. Baktığımda hiçbir sorun yoktu fakat hoparlörden kısık ses geliyordu. Bende kuruyunca düzelir diye saç kurutma makinesi tuttum. 10 Saniye tuttuğumda telefona dokundum ve el yakıcı durumdaydı. Sonra kullanmaya devam ettim ve klavyede yazı yazarken bir şey fark ettim. Klavyede ''Q'' harfi basmıyordu. Kontrol ettiğimde sol tarafın dokunmatiğinin çoğu tarafı çalışmıyordu. Telefonu aldığım yere götürmeye karar verdim, onlar'da Çankaya'da olan Telpa bayisine yönlendirdiler. Çankaya'ya gittim çoğu yeri gezdim ama bulamadım. Ordaki Casper yetkili servisine sordum ve İzmir'de tüm Telpa'lar kapatılmış. Ordaki her dükkana sorduğumda herkez aynısını söyledi. Bir tek İstanbulda varmış. Sonra tekrar aldığım yere gittim ve adamlara durumu anlattım. İkna ettim adamları ve İstanbul'a gönderdiler telefonu. Yaklaşık 1 hafta felan geçti şu saatten sonra büyük ihtimalle yapılmaz dedim ve Sony Xperia Z almayı düşündüm. Sonra aradılar telefonunuz tamir oldu diye. Hiç beklemiyordum bu firmadan böyle bir şey. Hiç ücret almadan yapmışlar ve kullanıcı hatası dememişler. İlginç. @Recep Baltaş 'ın bu konu hakkındaki düşüncelerini çok merak ettim.