GNOME vs KDE uygulamaları

edwardelric

Femtopat
Makaleler
1
Soru yukarıdaki gibi lakin dikkat çekerim ki sorum de ile ilgili değil uygulamaları ile alakalı.

Benim cevabım:
Kalite konusunda benzer.
Hiz konusunda KDE.
Görünüm konusunda GNOME.
Sadelik konusunda GNOME.

İşlevsellik olarak KDE uygulamaları daha önde. Çok daha fazla ayara sahipler.

Estetik konusunda GNOME daha iyi.

Daha çok QT ve GTK karşılaştırması gibi olsa da fikrim böyle. GNOME uygulamalarını tercih ediyorum, daha basit ve daha estetik görünüşe sahip. Daha modern hissettiriyorlar.

Şahsen KDE'nin gerek arayüz gerekse işlevsellik noktasında uygulamalarını daha başarılı buluyorum. Tabi KDE ve GNOME'un resmi uygulamaları haricinde üçüncü kişilerin yaptığı uygulamalar da var. Onlarda bazen Qt bazen de GTK kullanan uygulamalar önde. Mesela görev yöneticisi olarak en başarılı bulduğum uygulama GTK kullanan Mission Center. Windows'taki görev yöneticisiyle tamamen aynı. KDE tarafında böyle bu kadar başarılı uygulama yok. Kendim de KDE'de bizzat kullanıyorum.

Ben GNOME'u eklentileri konusunda çok beğenirken, desktop yönetimi konusunda biraz hantal buluyorum. Yani kurulumlarda çok eskiden Xfce tercih ederken, son gelişmeler ile KDE tercih ediyorum.
Bu arada Xfce'nin aşırı sade yapısı, onu ayrı bir çekici hale getiriyor.

Ama şu an konu, Linux'de hangisi daha avantajlı olarak gördüğüm için, göbek atasım geliyor.
Forumda aktif olarak katıldığım dönemde maalesef Windows ile yapılan kıyaslamalar insana gına getiriyor.

Aktif bir Windows kullanıcısı olarak, Linux'deki her yeni özellik - gelişme - fat mimarisi - sistem/servis otomasyonu görmek, kişisel olarak beni aşırı derecede mutlu ediyor.

Bu Topic'in alacağı her reply, beni daha da mutlu edecek. Sayenizde her ikisi için ayrı özellikleri öğreneceğim.

Alternatiflerin çokluğu - yarışların hızlılığı - isteklere adaptasyon başarısı ile; iyi ki varsın Linux.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı