GNU grup açılmıyor

@Scorpio55 Monster kullanıyorum, çok da lazım değil bu grup olayı aslında, her bilgisayarı başlattığımda F7 tuşuna basarak Boot Menudan Ubuntu'yu seçebiliyorum, sadece neden çalışmadığını merak ettim.

@Scorpio55 Hocam, bir şey daha soracağım, Windows'u flash belleğe kurarsak çalışır mı, oyun falan oynanır mı (Roblox, Minecraft, ağır oyunlar oynamam.), ya da USB flash bellek yanıpda mavi ekran yedirir mi? Ya da kurulursa önerdiğiniz bir flash bellek var mıdır 64 ila 128 GB.

Bu konu yıllardır konuşuluyor. Windows senin Linux dizinini kullanılmaz hale getirirken sormayacak bile. Donanımın üstünde sürekli izni var ve sürekli şu soruyu soruyor; "Ben mi kullanılıyorum? Eğer ilk sırada ben yoksam ilk sırayı silip yerine geçeceğim." Linux ilk sırada olsaydı şu an Linux'a giriş yapamıyor olurdun. BIOS kısmında biraz toksik. Ne yaparsan yap Windows özellikle restart sonrasında bilgisayarın BIOS'unu elden geçiriyor.

Şimdi şunu soracaksın; "Neden kapat butonuna basınca yapmıyor?" Çünkü Windows 8'den beridir fast boot denen bir teknoloji var ve bu teknoloji ortaya çıkıtğından beridir kapat butonu bilgisayarı "kapatmıyor". Bir çeşit uykuya alıyor. Hala Windows'un bazı parçaları arkada açık. Düğmeye basınca diskinden doğruca ram'e atılıyor. Böylece CPU yükü olmadan başlatma yapıyor ve daha hızlı açılıyor. Bilgisayardaki her şeyi kapatmak ve açmanın tek yolu yeniden başlatmak. En azından Windows için. Windows'un boot loader'ını geri getirmek çok kolay ve kalıcı. Eğer bilgisayarında Linux da yüklüyse Microsoft ikisini aynı bilgisayarda tutmayı zorlaştırabildiği kadar zorlaştırmaya yemin etmiş vaziyette gibi görünüyor.

Yani hayır, bu bir Linux sorunu değil. Bu bir Microsoft sorunu. Adamlar resmen kullanıcıyla kavga ediyorlar.

USB bellek yanmaz. USB bellek yavaş olur, bellekten çalışan sistem yavaş olabilir ve oyun için ideal olmayabilir. Ama USB ile işletim sistemi kullanmakta asıl bottleneck USB belleğin okuma hızı. Yine işlemi yapan aynı CPU. Ekran kartı sürücülerinde belki sorun olabilir ve bu da performans kaybına sebep olabilir. Bilmiyorum. Hiç USB ile Windows kullanmadım.

Ben güç düğmesine basınca bilgisayar kapanıyor direk uyku moduna almıyor, Linux'u 1. sıraya almadığım sürece bir şey yapmaz mı demek istiyorsun?

Flash Bellek'te okuma hızımı önemli yazma'mı önerdiğiniz bir şey var mı?

Ben güç düğmesine basınca bilgisayar kapanıyor direk uyku moduna almıyor, Linux'u 1. sıraya almadığım sürece bir şey yapmaz mı demek istiyorsun?
En azından benim tecrübem o yöndeydi. Linux kullanacağım zaman onun diskini seçiyordum sadece. Bir ara Windows boot loader'a Ubuntu eklemek gibi bir şeyler duymuştum forumlarda. Hiç araştırmadım ama. Zaten illallah dedirtmişti dual boot. Bir süre Windows görmek istemedim.

Önerebileceğin bir USB bellek var mı?

Okuma/yazma hızı yüksek herhangi bir tane olabilir. Ben hep Kingston ya da Sandisk kullandım.

Okuma/yazma hızı yüksek herhangi bir tane olabilir. Ben hep Kingston ya da Sandisk kullandım.
Bu iyimidir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…