GNU/Linux bölümünde birebir soru-cevap yerine araştırın

İnternette onlarca GNU/Linux forumu varken hiçbir ön araştırma yapmadan konu açanlar...

Hiç araştırmadan konu açmak da işin daha bir üzücü tarafı.

Ben bir sorun yaşadığımda o sorunu buraya sormadan önce çözmek için uğraşıyorum. Çözemezsem en son çare olarak geliyorum buraya. Zaten konu açınca da belirtiyorum bunu.

İşte benim önerdiğim kullanıcı tipi böyle olmalı

Bazı kişilere cevap yazmak istemiyorum bir yerden sonra. Bir bildirim daha görünce "aman ya yine mi!" şeklinde bir tepki verdiğim oluyor. Ben de bir sorun yaşadığımda ilk kullandığım şey arama motoru oluyor, birine çözüm bulurken de. Bu elindeki nimeti kullanmayan kişinin niyeti tüm işi bana yıkmakmış gibi geliyor, onun yerine ben araştırıyorum çünkü. Şimdi bu durum bana katkı sağlar da karşıdaki bir şey öğrendi mi?

Konuyu çok güzel izah etmişsiniz, dediğiniz gibi size yarar sağlar ama sorununu sadece soruyla çözmek isteyene hiç bir şey sağlamaz.

Konuyu çok güzel izah etmişsiniz, dediğiniz gibi size yarar sağlar ama sorununu sadece soruyla çözmek isteyene hiç bir şey sağlamaz.
Ben bir sorun yaşadığım zaman önce kendim çözmeye çalışıyorum. Çözemezsem araştırıyorum.
Araştırdığım zaman da bulamazsam, son çare konu açmak oluyor. Gerçekten zorlanmadıkça, sorun ile alakalı konu açmamaya özen gösteriyorum. Hem böylece başkalarını da fazla sıkmamış oluyorum. Konu açmak, benim için son çaredir.

Geçenlerde bir yaşadığım sorunu araştırarak kendim çözdüm, aslında çok zor değildir bütün sorunlar. Bir iki araştırma ile çözülebilir.

Geçenlerde bir yaşadığım sorunu araştırarak kendim çözdüm, aslında çok zor değildir bütün sorunlar. Bir iki araştırma ile çözülebilir.

İnsanlar araştırdıktan sonra sadece sorun çözmekle kalmaz, daha ileri şeyler de yapabilir, sonuçta GNU/Linux bu imkanı veriyor ama mücadele edene veriyor.
Örneğin sen araştırmasaydın şu anda denediğin dağıtımların belki adını bile duymamış ve paylaşmamış olacaktın.

@illedelinux hocam çok doğru bir şey söylediniz. Bende bundan şikayetçiyim. Yukarıda bir arkadaş söylemiş, bende konu acmadan önce çok araştırıyorum. Burada açılan önceki konulara bakıyorum. Çözemezsem en son buraya geliyorum. Ayrıca daha önce var mıydı bilmiyorum ben yeni fark ediyorum, "Linux Tavsiyesi" konuları çoğaldı. Hepsinin de içeriği aynı. Yeni başlayıp Linux dağıtımı tavsiyesi istiyorlar. Ama daha önce açılmış bir sürü konu var. Konu olmasa internette bir sürü makale var, kaynak var. Kusura bakmayın uzattım ama sonuç, dediğiniz gibi araştırma yapmak lazım.

"Linux dağıtımı tavsiyesi" başlıklı konu açanlara bende mesaj yazmıyorum. Çünkü sürekli aynı konular açılıyor ve aynı cevaplar geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…