GNU/Linux dağıtımları vs ChromeOS

GNU/Linux dağıtımları Chrome OS'den daha çok şey sağlıyor. Chrome OS dediğiniz şey (kullandım da söylüyorum) sadece tarayıcıdan ve web zımbırtılarından ibaret.
Hem Linux hem de Android uygulamalarını çalıştırıyor.
GNU/Linux uygulamaları Chrome OS'de çok kararsız çalışıyor. Android'de ise doğrudan Chrome OS desteği olmayan uygulamalarda özellikle de oyunlarda ufak sıkıntılar oluyor.

GNU/Linux kurmanın daha mantıklı olduğunu savunuyorum.

Bu mesajı şimdi yazdığım için konu hortluyor ama bu yazdığım bu konuyu sonradan gören düşük sistemli arkadaşlar için faydalı olacak ya da ben öyle tahmin ediyorum...

Öhmm şimdi bu mesaj alıntıladığım arkadaşa dönelim:

Şimdi sen 2 GB RAM'ı olan adama ne diye KDE ile çalışan dağıtım öneriyorsun.
Adam zaten 2 GB RAM ile can çekişiyor, senin Xfce'ya da daha hafif masaüstü ortamı ile gelen dağıtım önermen gerekirken neden ortalama 1GB RAM kullanan KDE önerme gereği gördün?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu mesajı şimdi yazdığım için konu hortluyor ama bu yazdığım bu konuyu sonradan gören düşük sistemli arkadaşlar için faydalı olacak ya da ben öyle tahmin ediyorum...

Öhmm şimdi bu mesaj alıntıladığım arkadaşa dönelim:

Şimdi sen 2 GB RAM'ı olan adama ne diye KDE ile çalışan dağıtım öneriyorsun.
Adam zaten 2 GB RAM ile can çekişiyor, senin Xfce'ya da daha hafif masaüstü ortamı ile gelen dağıtım önermen gerekirken neden ortalama 1GB RAM kullanan KDE önerme gereği gördün?
O zamanlar Linux dünyasına o kadar hakim değildim, şu an daha hafif dağıtımlar önerebilirim. Açıkçası yazdığım mesaj kısmen hatalı fakat benim kendi testlerimde 2GB bellekli bir bilgisayarda Kubuntu o kadar da bayılmıyordu muhtemelen o yüzden önermişimdir.

Konu sahibi de muhtemelen memnun kurduğu dağıtımdan, herhangi bir memnuniyetsizlik ile gelmedi. Yani şu anlık bir sorun yok.

Yine de uyardığınız için teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı