Ben M.2 SSD depolamak için kullanmamaya karar verdim. Tabii ki bazı dosyalarımı bir bölümde saklayacağım ama sonuçta sadece belli dosyaları tutacak ve çok fazla bir alan oluşturmuyor. Ben diğer video, fotoğraf gibi dosyaları eski SSD de tutmaya karar verdim.
Bu yüzden 250GB işime yarayacak diye düşünüyorum ama ileriye dönük 500GB da alabilirim, daha hızlı olması açısından 250GB 4.0 da alabilirim.
Samsung 980 benim için çok iyi duruyor ama linus 970 EVO tercih etmiş. Yazısında eski bazı SSD'lerin Linux ile iyi çalışmadığını belirtmiş ama 980 bence bunların arasında değildir diye düşünüyorum ki umarım öyledir
.
Donanımsal şifreleme desteklemesi, veracrypt gibi özgür yazılımları destekliyor mu?
Aslında ben de uzun süredir GNU/Linux da SSD sorunu yaşamadım ama araştırmalarıma göre bazı kişiler sorunlar yaşamış. Belki forumda da sorun yaşayan varsa diye de sormak istedim.
Bir de M.2 SSD'ler yeni nesil olduklarından dolayı Linux uyumluluğu bilindiği üzere yeni nesil donanımlara biraz geç adapte oluyor
.