GNU/Linux kategorileri hakkında

Toplanılmışken ben de önerimi yazayım.
Linux kategorisi için bölüm moderatörü olsa iyi olur. Forumda forum gibi olan nadir yerlerden biri macOS bölümü. Diğer kategoriler için de düşünülebilir.
Çok mantıklı. Fjallsarlon gibi bir moderatör olsa idi ne güzel olurdu bu kategoriye

Ekran görüntüsü okumuyorum açık konuşmak gerekirse. Sosyal'in bir ton özelliği varken neden ekran görüntüsü?

Eskiden olsa olurdu ama artık ben bütün bu konuların ilgili sürümlerin altına açılması gerektiğini düşünüyorum. Mesela Ubuntu ile sorun yaşayan birisi bunu Teknik Destek değil de doğrudan Ubuntu bölümüne açmalı.

Masaüstleri, Rehberler ve oyun için de aynı şeyleri düşünüyorum. Hepsi kendi İS kategorisinde olmalı.

Fikrimi değiştirebilirsiniz tabii ki.

Ben bazen telefondan giriyorum ve konular kısmına inene kadar bir sürü başlık görmek biraz sinir bozucu açıkçası. Bir çok dağıtım için bölümler yine olsun ancak dağıtımlar temel aldıkları dağıtımların alt kategorilerinde olabilirler.

İşletim Sistemleri > GNU/Linux > Ubuntu > Linux Mint gibi örnek olarak.

Ayrıca herhangi bir dağıtım için spesifik olmayan masaüstü ortamları için de bölümler olabilir mesela.

İşletim Sistemleri > GNU/Linux > Masaüstü Ortamları > XFCE gibi.

O zaman kategorilere konu açarken ön ek kısmına örnek olarak masaüstü için "XFCE" , genel rehberler için "Rehber" getirilebilir. Hiçbir ön ek yok çünkü kategori içinde.

Bir de teknik destek için açılan konularda hangi dağıtımı kullandığı ve teknik özellikleri görebilmemiz için "inxi" çıktısı verilmeli. Neredeyse kimse bu bilgileri vermiyor, biz de her konuda "şunun çıktısını atar mısın" ,"bunun bilgisini verir misin" , "hangi dağıtımı kullanıyorsun" gibi sorular sorarak 2-3 sayfa vakit kaybediyoruz.

Bunun dışında aklıma gelen bir şey yok şu anlık.

Önekler olabilir.

İkinci kısım diğer kategorilerde de olan bir durum.

Başlıklar hala ana kategoriye açılıyor, yeni kategorilerin neredeyse hiçbiri kullanılmıyor. Başlık açılırken moderatörler ilgili kategoriye açabilirler en azından.

Ben Milis'i de Void Linux da kullanıyorum mesela.
Ben milis ve Void Linux kullanana birisiyim aslında birçok dağıtımı kullandım. Aslında kategori yapmaya bence gerek yok sonuçta kimin işine neyariyor ise o kullanılmalı.

Haksiz miyım hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…