GNU/Linux önerisi

b1te

Hectopat
Selamlar, Zorin OS ile başladığım Linux macerama farklı bir OS ile devam etmek istiyorum. Şu an LMDE Cinnamon kullanıyorum 3 gündür sevdim ama daha böyle farklı tatlar arıyorum. Cachy OS kurdum KDE arayüzü hoşuma gitmedi i3WM kurdum çalışmadı ki çalışsa nasıl alışırım bilmiyorum çünkü tuş kısayollarını bilmiyorum. Ama öğrenmek istiyorum Reddit sağ olsun Sizin dene dediğiniz bir OS var mı?

Plasma için KDE Neon kullanman daha iyi olur. Onun dışında Fedora GNOME veya ultimatrine flagship kurabilirsin. Fedora ve tabanına alışmak biraz zaman alabilir.

i3 kullanacaksanız tuşları kendinize göre Config dosyasından ayarlamanız gerekir.

Ubuntu tabanından pop! OS deneyebilirsin.
Pop! OS=Pop!_OS by System76

Debian tabanından Pardus'ya da antiX olabilir.

Pardus=Ana Sayfa - Pardus - TÜBİTAK

antiX=antiX Linux – Proudly anti-fascist "antiX Magic" in an environment suitable for old and new computers.

Arch tabanından EndeavourOS GNOME olabilir.

EndeavourOS=Home - EndeavourOS

Fedora tabanından Fedora GNOME olabilir.

Fedora=Fedora Workstation

Bu söylediklerimin farklı masaüstü ortamları mevcut.
Bunları deneyebilirsin.

EndeavourOS,
Fedora.

GNU/Linux dağıtımlarına deneyiminiz varsa ve biraz “uğraşmaktan” sıkılmazsanız Gentoo dağıtımını öneriyorum. Pencere yöneticisi olarak da i3 veya dwm kurulabilir. Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim mesajı biraz geç atmak istedim. Endeavour OS kurdum 1 hafta oldu ve çok sevdim. Hyprland denedim fakat bazı sıkıntılardan eve (GNOME'a) geri döndüm. Şu an çok tatlı bir kuruluma sahibim ve açıkçası bozasım yok. Ama Fedora workstation, Silver blue ve nixos, saf Arch radarımda. Yedek bir bilgisayar topladım güç kaynağı gelince her şey tamam olacak ve söylediğiniz dağıtımlardan birisini kurmayı düşünüyorum. Hepinize çok teşekkür ederim.

GNU/Linux dağıtımlarına deneyiminiz varsa ve biraz “uğraşmaktan” sıkılmazsanız Gentoo dağıtımını öneriyorum. Pencere yöneticisi olarak da i3 veya dwm kurulabilir. Kolay gelsin.
Gentoo'nun nesi farklı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…