Lütfen şu sistemlere güvenip de insanlarda GNU/Linux'ta istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz algısı yaratmayın. Wine ve benzeri sistemler çok eksikler ve daha çok geliştirilmeleri gerekiyor. Açabildiğiniz oyun sayısı fazla değil ve ayrıca performansları da çok düşük. Senin de konunun başında dediğin gibi oyun oynamak isteyen kullanıcı Windows 10 kurup rahatına bakmalı.
Dual boot en iyi çözüm oluyor bu tür durumlarda.
Yorumuma "lütfen" diyerek başlıyorum, ona rağmen tavrım olduğundan ve bundan hoşlanmadığından bahsediyorsun, bence sorun sende. Lakin ben yorumumda herhangi bir tavır göremiyorum.Anlaşılan yazdıklarımı ya okumadınız yada tamamını anlamamışsınız. Tavrınızdan hoşlanmadığımı söylemeliyim.
1. Desteklenen oyunlar olarak belirttiğimi gözden kaçırmayın.
2. Wine ve benzeri sistemler mükemmel demedim.
3. Açabildiğim oyun sayısı satın alabildiğim oyunlar, donanım ve birinci madde nedeniyle kısıtlı.
4. Performans konusunda bütün oyunlar eşit değil ve bu normal, ancak oynadığım oyunlar içinde sadece Hellblade : Senua Sacrifice, Grid 2 windows ile kıyaslayabildim. Hellblade ve grid 2 tamamen aynı grafik ayarları ile oynayabildim.
Yorumuma "lütfen" diyerek başlıyorum, ona rağmen tavrım olduğundan ve bundan hoşlanmadığından bahsediyorsan bence sorun sende. Lakin ben yorumumda herhangi bir tavır göremiyorum.
Kendi fikrinize uymayan her yorumu ters algılamaktan vazgeçin.
Laf çarpıtmak nerde? Söylediklerinize katılmadığımı belirtip sebebini açıkladım, Wine ve benzeri projelerin yeterince iyi bir çözüm olmadığını söyledim. Eğer siz Wine geliştirici ekibinde yer alıyorsanız kusura bakmayınCümleye lütfen ile başlmanız laf çarpmanıza engel olmamış. Bu konuda size başka cevap vermeyeceğim. Esenlikler dilerim.
Bilmiyorsun kullanmamışsın üstün körü konuşuyorsun kardeşim Steam Proton desteği ile neredeyse oynayamadığın oyun yok neyden bahsediyorsun? Geçmişte kalmış tazeleyemediğiniz bilgiler ile üstün körü konuşuyorsunuz, Proton gelişiyor Steam kendini buna entegre ediyor Vulkan destekli oyunların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor ve siz hala açabildiğiniz oyun sayısı fazla değil diyorsunuz bunu neye dayanarak diyorsunuz? Çok biliyorum bak ona rağmen naziğim tavırlarını geçiniz bilgilerinizin mağara devrinden kalma olduğu apaçık ortada!Lütfen şu sistemlere güvenip de insanlarda GNU/Linux'ta istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz algısı yaratmayın. Wine ve benzeri sistemler çok eksikler ve daha çok geliştirilmeleri gerekiyor. Açabildiğiniz oyun sayısı fazla değil ve ayrıca performansları da çok düşük. Senin de konunun başında dediğin gibi oyun oynamak isteyen kullanıcı Windows 10 kurup rahatına bakmalı.
Eğer Wine kesmediyse Dual Boot'tan ziyade VFIO GPU aktarma ile sanal makine üzerinden sıfır performans kaybı ile de oyun oynayabilirsin. Alternatif çok, kullanıcılarının bilgisayarlarına zorla güncelleme ve yazılım yükleyen, tüketici karşıtı kararlar alan bir işletim sisteminde herkesin rahat olmaması bence çok normal.Lütfen şu sistemlere güvenip de insanlarda GNU/Linux'ta istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz algısı yaratmayın. Wine ve benzeri sistemler çok eksikler ve daha çok geliştirilmeleri gerekiyor. Açabildiğiniz oyun sayısı fazla değil ve ayrıca performansları da çok düşük. Senin de konunun başında dediğin gibi oyun oynamak isteyen kullanıcı Windows 10 kurup rahatına bakmalı.
Lütfen şu sistemlere güvenip de insanlarda GNU/Linux'ta istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz algısı yaratmayın. Wine ve benzeri sistemler çok eksikler ve daha çok geliştirilmeleri gerekiyor. Açabildiğiniz oyun sayısı fazla değil ve ayrıca performansları da çok düşük. Senin de konunun başında dediğin gibi oyun oynamak isteyen kullanıcı Windows 10 kurup rahatına bakmalı.
Dostum kendin bile imzanda belirtmişsin, oyun için Windows gerisi için Linux diye. Kim ne derse desin kimseye Linux'ta oyun oynanır demem. Windows'ta bile sorun yaratan bir çok oyun varken bir Linux'ta native oyun çalıştrabileceğine inananları garipsiyorum. O yüzden bunlara cevap vermedim, Windows 10'un performansının iyi olduğunu savunmuyorum ancak şüphesiz oyun için en iyi işletim sistemi Windows 10 şu an için.Performans
Bu sistemlerin performans kaybı oyuna bağlı olarak %1-10 arası değişiyor. 80 FPS oyunun en kötü optimizasyon ile aynı ayarlarda Linux'ta 72 FPS vermesi sizin için gerçekte ne kadar kayıptır bilemiyorum ama bence kafaya takılacak bir durum ortada yok çok rahatlıkla oyunu oynatır, zevkinizi baltalamaz. Dolayısıyla, bu sistemler resmi destek kadar iyiler bunu bir kere deneyimlemeden yorum yapmanız, yorumunuzu niteliksizleştiriyor.
Herkes neden Win10 kurup rahatına bakamıyor kısmına verdiğim cevap:
Kısaca tu kaka demeden önce insanlar bunları neden ve niçin kullanıyolar kısmını iyi anlamalıyız ki buradan kendimize pay çıkarabilelim.
- Eski donanım özelliklerine sahip bilgisayarı olanlar, Win7 zamanı eskiden 100 FPS gibi aldıkları oyunları, şimdi bırakın 100 FPS almayı Win7-10 ile bilgisayarlarını zar zor başlatabiliyorlar. Chrome'da bile gezemiyorken, Linux onları eski güzel günlerine geri götürüyor. Performans başlığında özetlediğim gibi oyunları bile oynatabiliyor.