GNU/Linux üzerinden başka dağıtım yükleme

277726

Kilopat
Makaleler
4
Şu an Arch yüklemekle uğraşıyorum. Aynı zamanda Gentoo da yüklemeyi istiyorum ama öncelikle Arch ile bazı komutlara aşina olmak istedim ki Gentoo da daha rahat olabileyim çünkü Gentoo'nun wikisi bana Arch'tan daha fazla karışık geliyor. Ayrıca İngilizcem de nedense bu wikilerde çok kötü kalıyor... - Normalde konuşmaları anlarım ama herhalde wikilerde biraz yüksek seviye İngilizce kullanılıyor.

İnternetten araştırdım ve yapılıyor diye gördüm ama bir türlü rehber bulamadım. Belki Live CD bile olsa benim için yeterli çünkü yanda wiki yanda terminal yaparak çok daha rahat ederim. Telefon ekranıyla yapmak gerçekten göz yoruyor...
@gen2 @Arch or Not >> Bilginiz varsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum.

Not: Ben Mint üzerinden Arch-chroot indirerek bazı xorg, NVIDIA paketlerini yüklemeyi başardım. Ayrıca Arch Linux'ta xorg hatası alıyordum ve bu problemi Mint üzerinden bazı ayarlar ve paketler yükleyerek çözdüm. Demek ki yapılabiliyormuş ama tüm Arch yükleme ve Gentoo yükleme hakkında bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum .

Son düzenleyen: Moderatör:
Gentoo gibi rootfs üzerinden kurulanlar ya da VIA chroot seçeneği sunan distrolar kurulabilir.

Peki, Arch'ta yaptığımız ilk disk ayırmaları falan Mint üzerinden ext4 olarak zaten yapabiliriz ki ben öyle yapmıştım ve Arch ISO zaten ext4 biçimlendirilmiş vs. diye uyarı veriyordu ama ben ne olur ne olmaz diye biçimlendirdim . -Büyük ihtimal gerek yoktu.-

O zaman Gentoo ve Arch herhangi bir distro üzerinden rahatlık ile kurulabilir?

Aslında Gentoo'yu teorik olarak Windows üzerinden kurmak mümkün ama pratik olur mu olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…