Godot Engine vs Unity vs RPG Maker

WasdN

Hectopat
Daha fazla  
Ben hikayeli bir 2D RPG oyunu geliştirmek istiyorum. Fakat bu 3 yazılım (Unity, Godot Engine ve RPG Maker) arasında kaldım. En kapsamlı olanı Unity ama Godot Engine de fena değil. RPG Maker'ı görmezden gelemem. Ben Unity'den yanayım ama sizin fikirlerinizi merak ediyorum. Yapacağım oyun Undertale, OMORI tarzı olacak.

RPG Maker hiç kullanmadım ama o biraz daha belli bir oyun türüne spesifik gibi duruyor yani ne yaptığından eminsen güzel bir seçim olabilir. Godot ve Unity konusunda ikisi benzer amaçlara sahip ve birbirlerine benziyorlar, ikisini de seçebilirsin projeye biri ile başlayıp çok ilerlememişsen fikrini değiştirip geri dönebilirsin ama ben olsam bir firmaya bağlı kalmaktansa aynı temel toolkiti sağlayan açık kaynak MIT lisanslı yazılımı seçerdim. Godot için 4 yıl önce olsa internette bir sorunla karşılaştığında bulabileceğin kaynak az falan derdik ama öyle bir durum da yok artık yani ben olsam Godot seçerdim.

Godot çok ilerledi özellikle Unity'nin yaptığı fiyat hatalarından dolayı ama Unity geri adım attı ve şu an hala en yaygın motor olma özelliğini koruyor. RPG Maker ciddi bir avantaj sağlamayacaksa oyununuz için kaynak bolluğundan dolayı Unity daha mantıklı gibi duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı