Unity vs Godot Engine

saveourfuture

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sizce hangisi tercih edilmeli? Unreal Engine 5'i saymıyorum bile çünkü o motor bariz bir şekilde yüksek bütçeli oyunlar için ve mobil platformlara uygun değil. Godot ve Unity arasından birini seçeceğim. Godot'un açık kaynaklı olması beni cezbediyor doğrusu. Ama Unity'nin ekosistemi çok daha büyük ve iyi bir Assetstore'u var. Hatırladığım kadarıyla Mobile çıktı alması da kolaydı. Bir de aranızda mobil tarzı oyun geliştirenler varsa assetleri nasıl hallediyorsunuz? Kendiniz mi geliştiriyorsunuz yoksa internetten mi alıyorsunuz?

Eğer hızlı prototipleme, gelişmiş araçlar ve büyük ekosistem istiyorsan, Unity daha uygun olabilir. Eğer daha özelleştirilmiş, açık kaynaklı ve hafif bir motor arıyorsan, Godot ideal olabilir. Godot açık kaynaklı olduğu için, özellikle indie oyun geliştiricileri ve küçük projeler için çok uygun olabilir. Ancak, daha geniş bir topluluk ve hazır assetler arıyorsan, Unity iyi bir tercih olacaktır.

Eğer hızlı prototipleme, gelişmiş araçlar ve büyük ekosistem istiyorsan, Unity daha uygun olabilir. Eğer daha özelleştirilmiş, açık kaynaklı ve hafif bir motor arıyorsan, Godot ideal olabilir. Godot açık kaynaklı olduğu için, özellikle indie oyun geliştiricileri ve küçük projeler için çok uygun olabilir. Ancak, daha geniş bir topluluk ve hazır assetler arıyorsan, Unity iyi bir tercih olacaktır.

Godota biraz baktım. Aslında öğrenmesi kolay görünüyor. Ama asset kısmı sıkıntılı. Unity gibi büyük bir asset Store'u yok.

Godota biraz baktım. Aslında öğrenmesi kolay görünüyor. Ama asset kısmı sıkıntılı. Unity gibi büyük bir asset Store'u yok.

Evet, Godot'un öğrenmesi gerçekten kolay olabilir, özellikle de 2D oyunlar yapmak isteyenler için oldukça uygun. Kod yapısı basit ve anlaşılır, bu da geliştirme sürecini hızlandırabilir. Ancak dediğin gibi, Godot büyük bir asset Store'u yok, bu da bazı durumlarda dezavantaj olabiliyor. Unity'nin asset Store'u, projelerinizi hızla geliştirmeniz için çok sayıda hazır içeriğe erişim sağlar, ancak Godot bu konuda biraz geride kalıyor.

Kendi assetlerini yapmak istiyorsan GIMP, Blender gibi ücretsiz araçlarla 2D/3D assetler üretebilirsin. Bu, daha özgün projeler ortaya çıkarmanı sağlar.

Ben de yeni Godot öğrenmeye başladım bence basit 2D platform oyunu veya basit 2D RPG oyunu yapacaksan kesinlikle Godot çünkü sana en basitinden bir buton eklemek istersen Godot'ta 2 saniyede eklersin ama Unity de butonu kendin geliştirmen gerekir ve bu da bayağı uzun sürer ben tercihimi Godot'tan yana kullandım asset konusuna gelecek olursan itch. IO gibi sitelerden bulursun asset kısmı için Unity tercih etmene gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı