Godot öğrenmek için Türkçe kaynak önerisi

Emin.1

Decapat
Merhaba, iyi Sosyaller Kendimi bildim bileli oyun oynamayı sevmişimdir ve artık kendi oyunumu geliştirmek ve bu bahane ile programlamaya başlamak istiyorum bildiğiniz anlatımı Tübitakçı gibi olmayan, Türkçe bir kaynak var mı? En verimli şekilde nasıl Godot'u öğrenebilirim? Bu konuyu açmadan önce konu hakkında videolar izledim. Bazı YouTuber'lar Gdevelop ile başlamamı öneriyor ciddende Gdevelopla mı oyun geliştirmeye başlamalıyım? Bu konu hakkında tecrübesi olanlar varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

Merhaba, iyi Sosyaller Kendimi bildim bileli oyun oynamayı sevmişimdir ve artık kendi oyunumu geliştirmek ve bu bahane ile programlamaya başlamak istiyorum bildiğiniz anlatımı Tübitakçı gibi olmayan, Türkçe bir kaynak var mı? En verimli şekilde nasıl Godot'u öğrenebilirim? Bu konuyu açmadan önce konu hakkında videolar izledim. Bazı YouTuber'lar Gdevelop ile başlamamı öneriyor ciddende Gdevelopla mı oyun geliştirmeye başlamalıyım? Bu konu hakkında tecrübesi olanlar varsa beni aydınlatırsa sevinirim.
Godot'a biraz baktım zor gözüküyordu. Birde Godot'un ayrı yazılım dili felan var yeniyseniz Unity'den başlamanızı tavsiye ederim. Unity ücretsiz olduğu için Godot'u öğrenmek için bir sepeb göremiyorum.

Godot'a biraz baktım zor gözüküyordu. Bir de Godot'un ayrı yazılım dili falan var yeniyseniz Unity'den başlamanızı tavsiye ederim. Unity ücretsiz olduğu için Godot'u öğrenmek için bir sebep göremiyorum.

GDScript'e pythona benziyor diyorlar ve Unity'de C# kullanıyor GDScript sanırım C#'dan daha kolay GDScript bu yüzden bana daha mantıklı geldi.

ChatGPT gibi bir nimet varken Türkçe kaynak aramak mantıksız olabilir. takıldığınız yerlerde ChatGPT'ye sorabilirsiniz.

Hocam bir yapay zeka bana bir detaylı bir şekilde anlatacağını düşünmüyorum. Hem yapay zeka halisinasyon görme ihtimali var.

Hocam bir yapay zeka bana bir detaylı bir şekilde anlatacağını düşünmüyorum. Hem yapay zeka halisinasyon görme ihtimali var.

Cevabı yazmadan önce ChatGPT'ye "Godot'u öğretir misin" diye sorduğumda doğru bilgiler verdi. Detay ise verdiğiniz Prompt'a göre değişir, benim yazdığım gibi yazarsanız eğer çok detaylı cevap vermez ama isteğinize anlatan daha iyi Prompt'lar yazarsanız. Emin olun maksimum verim alabilirsiniz.

Halüsinasyon durumunda ise en fazla kod çalışmaz. Zaten düzelt dediğinizde kodu düzeltir ki ChatGPT bayağı gelişti yani halüsinasyon durumu yok denecek kadar az.

GDScript'e pythona benziyor diyorlar ve Unity'de C# kullanıyor GDScript sanırım C#'dan daha kolay GDScript bu yüzden bana daha mantıklı geldi.

Şimdi GDscript'i bir tek Godot'ta kullanırsınız ama C# heryerde işinize yarar. Yapay zekada takıldığınız yerleri detaylıca anlatır hatalı olduğunu düşündüğünüz yerde "hatanı düzelt" dersenizde hemen buluyor düzeltiyor.

Şimdi GDScript'i bir tek Godot'ta kullanırsınız ama C# her yerde işinize yarar. Yapay zekada takıldığınız yerleri detaylıca anlatır hatalı olduğunu düşündüğünüz yerde "hatanı düzelt" dersenizde hemen buluyor düzeltiyor.

Hocam dediğinizde kesinlikle haklısınız fakat yeni başlayacak biri için C# ve Unity ne kadar uygun. Yeni başlayacağım için bana çok zor geliyor ya da ben gözümde büyütüyorum.

Hocam dediğinizde kesinlikle haklısınız fakat yeni başlayacak biri için C# ve Unity ne kadar uygun. Yeni başlayacağım için bana çok zor geliyor ya da ben gözümde büyütüyorum.

Uzun vadede C# öğrenmek daha mantıklı ama tüm hayatım boyunca sadece Godot kullanacağım derseniz o zaman GDScript kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı