Godot vs Unity

Ben olsam Godot kullanırdım.

Maalesef Türk milleti olarak dünyada sadece Unreal Engine ve Unity isimli 2 oyun motoru olduğunu, Unreal Engine'ın daha karışık olduğunu biliyoruz sadece. Bu yüzden bunu burada sorduğunda neredeyse herkes Unity diyecektir.
Ben de alternatif motor ararken buldum Godot'u.

Mobil oyunda Unity rakipsiz. 3-5 firma harici tüm mobil oyunlar Unity ile yapılıyor. Ama pc için bağımsız oyunlarda pixel art vs tarzı ya da 2D oyunlarda genellikle Unity kullanılsa da sağlam grafikler için Unreal Engine daha sağlam olabiliyor. Sebebi Unity ile çok sağlam grafikler yapılmaz değil daha performanslı bir oyuna sahip olmak. Progrmalama dili olarak C# kullanan Unity kolaylık olarak daha iyi olsa da BluePrint gibi bir nimet Unity de o kadar gelişmiş değil. Gereksinimlerinizi belirleyip ona göre bir motor seçin. Godot ile ilgili kaynak bulmakta zorlanabilirsiniz ama diğer 2 motor için herhangi bir karşılaşacağınız problem %90 ihtimalle başkası tarafından daha önceden çözülmüştür. Bu imkan da önemli bunu da göz önüne alın.
Ben olsam Godot kullanırdım.

Maalesef Türk milleti olarak dünyada sadece Unreal Engine ve Unity isimli 2 oyun motoru olduğunu, Unreal Engine'ın daha karışık olduğunu biliyoruz sadece. Bu yüzden bunu burada sorduğunda neredeyse herkes Unity diyecektir.
Bence kaynak bulmak çok çok önemli bir mevzu. Bir sorunla karşılaştığınızda godotta alabileceğiniz çözüm sayısı 3 ken diğer 2 motorda 30 olabiliyor. Tercih edilme sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Popülerlik de etkili tabi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı