Göbek fıtığı hastalığına yakalandım

nacnesnahila

Decapat
Selam, yaklaşık 9 aydır vücut geliştirme yapıyorum. Deadlift yaparken pr atayım dedim, o gün kendimi çok güçlü hissediyordum. Ta ki hissetmeyene kadar... Neyse konu şu deadliftte 2x5 140 kilo yaptım basit geldi. 40 daha koydum 180 denedim 2 tane çıktı biraz karnım acıdı bıraktım, sabah karnım şişmişti. Geçer gider dedim bir kas gevşetici sürdüm, ağrı yoktu ama böyle doğrulup eğilirken birazcık acı veriyordu. 2 gün geçti aradan hala duruyordu, ne olduğunu araştırmak istedim. Baktığımda ise umbilical hernia yani göbek fıtığı olduğunu anladım. Moralim yerle yeksan, Allah'tan çalıştığım iş fiziki bir iş değil. Eğer fiziksel olarak aktif olduğunuz bir işte çalışıyorsanız ve vücut geliştirme yapıyorsanız dikkat edin. İşinizden olmanız an meselesi olabilir. Ben ameliyattan sonra düzelince spora başlasam bile rahat 10 tekrar yapabildiğim ağırlıklarla çalışırım. Bütün ısınmalarınızı yapsanız bile böyle bir şeyin olması gerçekten beni yıktı. 9 ayda yaptığım bütün kaslar 3-4 ayda gider :( ağır çalışmak pişmanlıktır, ağır çalışmayın. Bu arada başından bu hastalık geçmiş olan birileri varsa tavsiyelerinizi alabilirim.

İnternetten araştırıpmı göbek fıtığı hastalığına yakalandığını anladın yoksa doktor mu?
Genelde sporculra ağırlık kemeri takıyor beline zarar gelmemesi için herhalde.

İnternetten araştırıpmı göbek fıtığı hastalığına yakalandığını anladın yoksa doktor mu?
Genelde sporculra ağırlık kemeri takıyor beline zarar gelmemesi için herhalde.
İnternetten baktım dün de doktora gittim ameliyat olacağım.

Adam kendine teşhis koymuş asdhashaha :D
Doktor da aynısını dedi dostum.

Dahiliyeye gözükmen sağlıklı olur.
Genel cerrahi teşhisi koydu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı