Göbek Nasıl Eritilir?

Makaleler
6
Yer
İzmir-Bayraklı
Daha fazla  
16 yaşındayım ve 60 kiloyum. Boyumda 177 cm. 3 aydır spor salonuna gidiyorum. 60 kilo olmama rağmen gerçekten kollarımda ve omuzlarımda gözle görülür fark oldu. Fakat aynı şeyi göbek için söyleyemeyiz. dediğim gibi 60 kiloyum ve hafif göbeğim var. Mesela yemek yediğim zaman direk çıkıyor ve bu çok kötü bir şey. Arkadaş ortamında yemek yediğim an direk göbeğimi içeri çekiyorum. Ben zaten zayıf sayılırım ve bu göbeğimi nasıl eritirim bilemiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Yani kilo vermeden bu göbek nasıl erir? Mekik çekiyorum, futbol oynuyorum gene de bu illet şey gitmiyor!

Son düzenleyen: Moderatör:
177 cm boy ve 60 kiloda göbeğiniz nasıl oluyor? Yemek sonrası şişiktir muhtemelen. Göbek olsaydı dediğiniz yerde bolca yağ olması gerek. Dediğiniz yerde yağ var mı?

Günlük rutin olarak 10 şınav ve 10 mekik çekerek hem fiziksel hemde ruhsal olarak rahatlayabilirsin. Ayrıca 3 öğün yemek yiyeceğine 5 öğün yiyip 3 ünü salata veya yeşillik tercih edebilirsin. Bu sayede günde daha sık ama daha az yiyerek hem doyup hemde kilo verebilirsin. Herhangi bir sorun varsa sorabilirsin.

O boy o kilo normal. Göbek duruş bozukluklarından yada yemekten çıkıyor da olabilir. Yemekten sonra çoğumuzunki en az 5 cm genişliyor:D
Aslında kilo vermenin felsefesi basittir. Yaktığınız enerjiden daha azını alırsanız vücut o enerji açığını kapatmak için yağ yakarak enerji elde eder. Diyet yapmanıza gerek yok. Kalori açığınızı arttırıp ( Spor şart yani. ) yemenize dikkat ederseniz kilo verirsiniz. Ama kilo verirken yeterli besinleri almazsanız kas da kaybetme olasılığı vardır. Günlük kalori ihtiyacınızın 300 kalori kadar altını alıp spor yaparsanız muhtemelen kilo verirsiniz. Ama sabırlı olun. Zaten spor eğlenceli bir şeydir amele gibi spor yapmayın yeter. Mesela kulaklığı takıp yarım saat koşu yapsanız hem rahatlarsınız hem de sağlıklı olursunuz.
Yarım saat koşu ilk günde yapılacak bir şey değil tabii aralarda yürüyerek:D

165 boy 55 kiloyum veya biraz daha fazla babam neden bu kadar zayıfsın diye dövecek beni sen nasıl kilolusun:D? Fotoğraf at da inanalım :D.

Gittiğin salondaki antrenöründen beslenme programı veya tavsiyesi isteyebilirsin. Bu kişiye özel olacağı için bir takım ölçümler sonrası belirlenebilecek bir şeydir. Yağ yakmak için de kardiyo yapmalısın. Bu yaşta da salonda dikkatli olmalısın, gelişim döneminde uygulayacağın yanlış bir program bazı sorunlar doğurabilir. Göbek konusunda da, bu çoğu kişide böyle olur. Karın bölgesini biraz daha sıkılaştırırsan, yemeklerden sonra biraz daha az dışarı doğru çıkar. Ama bu yaşta böyle şeyleri kafaya takmayın. Bedenin tam gelişimini tamamlamasına daha var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı