Göğüs-biceps vs göğüs-triceps

ahmet.y

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar sizce hangisi daha doğru olur? Göğüs-biceps mi göğüs-triceps mi? Ben göğüs-biceps tercih ediyorum ama bir arkadaş yanlış çalışıyorsun olmaz dedi kafam karıştı. Ben programımdan gayet de verim alıyorum ama sizin de fikrinizi merak ediyorum açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Göğüs biceps daha mantıklı. Göğüs hareketlerinde zaten yoğun bir triceps aktivasyonu gerçekleşiyor.

Göğüs biceps.

Göğüs triceps çok daha mantıklıdır. Vakit açısından daha verimlidir ve sonraki idmanınıza toparlanmanıza vakit tanır.

Göğüs-triceps. Tabi ki genel olarak programını ele alıp düşümen lazım. Misal 1. gün göğüs-biceps 2. gün sırt-triceps çok da mantıklı olmuyor çünkü sırt çalışırken bicepslerden de yardım alıyorsun. Göğüs triceps gayet iyi.

Gogus calisirken zaten tricepsin calisiyor. Peki bu mantikla sirt triceps yapip tricepsini bitirdikten sonraki gun o triceps nasil gogusu destekleyecek? Gogus biceps yaptin diyelim. Ertesi gun sirt girdin zaten sirtta bicepslerin tekrar calisacak. Sonraki gun de tricepsin gogusle tekrar calisacak. Tamamen kas grubunu dinlendirmek cok daha iyi bir secenekken neden gogus-biceps yapip her gun her kas grubunu calistirasin?

İzole çalışmak yerine yardımcı kas grubu ile çalışmak daha mantıklı.

Göğüs - triceps, itiş hareketleri olduğu için genellikle birlikte çalışır. Göğüs egzersizleri sırasında triceps de devreye girdiğinden, bu iki kas grubunu aynı gün çalıştırmak mantıklıdır. Ayrıca, göğüs hareketleri sırasında tricepsler zaten yorulacağı için, antrenman sonunda triceps için ekstra egzersiz yapmak kasları tam kapasite çalıştırır; bu da kasların daha fazla yorulmasına ve gelişmesine yardımcı olur. Eğer göğüs - biceps çalışırsan, biceps sırt egzersizlerinde de aktif olduğundan, sırt gününde yorgun bicepsler antrenman verimini düşürebilir ve tam performans gösteremezsin.

Kısacası, tam performans alamazsın. Bu yüzden, itiş ve çekiş günleri olarak ayırmak daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…