Gök gürültülü havalarda PC şalterini kapatmak

BMKJURB

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A520M-K ANAKART / AMD RYZEN 5 3600 / GT 730 EKRAN KARTI / 8GB 2666MHZ RAM / 240GB KİNGSTON A400 SSD
Meslek
Elektrik - Elektronik teknikeri
Bilmiyorum alışkanlık oldu fakat gök gürültülü sağanak yağışlı havalarda PC'yi salterden kapatıp Tunçmatik priz kullanıyorum. Akım korumalı onunda tuşuna basıp kapatıyorum sizin de böyle alışkanlıklarınız var mı?

Büyük ihtimalle bir şey olmaz özellikle iyi bir PSU kullanıyorsanız bu olasılık daha da düşer.

Ben garanti olsun diye PSU salterden kapattım bir de prizin tuşuna basıp kapattım.

Bende bazen paranoyak oluyorum ama böyle şeyler çok çok nadiren olur o yüzden çok da endişe etmeyin ama yine siz bilirsiniz.

Hocam ben işi şansa bırakmak istemiyorum ya sonuçta az paralar vermiyoruz kolay değil yenisini almak.

Bilmiyorum alışkanlık oldu fakat gök gürültülü sağanak yağışlı havalarda PC'yi salterden kapatıp Tunçmatik priz kullanıyorum. Akım korumalı onunda tuşuna basıp kapatıyorum sizin de böyle alışkanlıklarınız var mı?

1-2 yıl önce şiddetli bir yıldırım çarpmıştı bizim modem bozulmuştu amcamların ise televizyon ve şarja takılı laptopları bozulmuştu ve laptop bir daha tamir olmamıştı. Bende kapatıyorum demek istediğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı