Şehir ışıklarının kirliliği altında mars görünemez. Jüpiter çok daha büyük, çok daha parlak ve o da çok belirgin kızıl renkte.
Saat 8-10 gibi çatınız varsa ben 13. katta oturuyorum çatı katında, çıkıp bir bakın kızılımsı bir yıldız göreceksiniz, yönü ve saati şu şekilde, saat tam 20.00'da güneydoğu yönüne bakarsanız, 2-3 derecelik doğu yönüne kaymanız lazım tabii, tam değil, tam güneydoğuda olduğu saat, 21.30 civarı, oradaki yıldız olarak gördüğünüz kızılımsı şey mars gezegeni olacaktır.
Nereden biliyorsun dereniz uygulama gezegenlerin ve yıldızların yörüngesini hangi saatte nereden geçeceğini yazdığı için biliyorum.
Hatta tam saat 20.00'da Jüpiter ve Satürn'ün konumu da, güneybatı ile güneyin arasında olacak, tam güneybatı'da olduğu saat ise, 21.15 civarı olacak.
İnanmazsanız buradaki herkes kontrol edip teyit edebilir veya yanlış olduğunu belirtebilir. Uygulama adını yazamıyorum ban yerim korkusuna, dediğim videodan bulabilirsiniz adını, inanın çok şaşıracaksınız.
Tabi ki havanın bulutlu olmaması gerekiyor görebilmek için, bu gün belki görünmeyebilir, çok fazla yağmur yağıyor ve hava açacak gibi değil.