Gölgemiz

170855

Hectopat
Merhabalar,

Bar da, okulda, işte, durakta, spor salonunda, kulüpte, kursta ve aklınıza gelebilecek her yerde muhakkak birileri ile tanışırız. Peki bu tanıştığımız kişi bize:

"Seninle neden arkadaş olmayayım?"
Diye bir soru sorarsa ona ne cevap verirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir soru soran insanın herhangi bir şey olması da muhtemeldir. İki üç kitap okuyup, oradan nemalanmıştır.

Bu öngörüyü korudukça, siz de bu soruya hiçbir zaman cevap veremeyenlerden olmaz mısınız? Ayrıca eğer karakterim gerçekse, onu oynamıyorumdur.

Ve hepsinden öte ilk cevabımda maske (ya da ikiyüzlülük) ile kişisel korunum ayrımı hakkında bir şeyler söyledim, lakin siz önyargınız sebebi ile sadece maskeye odaklandınız.

Egoyu yüksek ihtimalle "benliğin yüceltilmesi" olan galat-ı meşhur hali ile iştiraklendiriyorsunuz, hiç buraya bulaşmayalım. Korku geniş bir mevzu. Nefret ve cinsel istek ise aklı selimler tarafından önlenebilir duygular. İnsan eksiklerine hükmetme gücüne sahip bir canlıdır. Siz bunlara teslim olmaya meylediyorsunuz diye, bunlara meyletmek zorunlu değildir. Bunlar gibi içgüdüsel arzular, sadece bastırma ile köreltilmemektedir. Bunların karşıtlarının yüceltilmesi sayesinde, bu gibi hazza binaen duyguların hor görülmesi de bir bakıştır. Bahsettiğiniz bu içgüdülere tabii olmayıp, yasaya tabii olmak da benim seçimim ve doğal ya da varoluştan ötürü hareketim olabilir. İnsan, insanın kurdu değildir ya da insanın kurda karşı elinde bir sürü enstrüman vardır. İnsanı kurt görenler, insan olmanın ne demek olduğunu anlayamamıştır.

İnsan olmaktan bahsetmişsiniz, insanlar üçe ayrılır.

İyi = gölgesini bilen ve ona göre hareket eden.
Saf = gölgesinden haberi olmayan.
Kötü = gölgesini çıkarı için kullanan.

Ayrıca gerçek karekterinizde olduğunuzu söylemişsiniz, hayır öyle olduğunu zannediyorsunuz sadece. İçinizdeki karanlığın farkında değilsiniz. Ayrıca bu öngörü değil gerçek. Bende kendi orijinal karakterimde olamıyorum. Her yerde farklıyım. Gerçek karakterimi gizliyorum. Karanlık tarafımın da belki tam olmasa da farkındayım. Bahsettiğim duygular bastırılıyor ve açıkça ifade edilemiyor. Bütün taciz, tecavüz olayının temel sebebi budur. Ayrıca karanlık taraf iki yüzlülük değil, gerçek yüzümüzün bir parçasıdır. Orta da maske diye bir şey sadece oynanan karakterdir. Karanlık tarafımızı bilmemiz gerekiyor ancak iç içe olup sürekli onu düşünürsek, bu tehlikeli olabilir. Ayrıca iki üç kitap okuyarak oradan nemalanmamıştır, böyle bir soru soran insan sorgulamıştır. Çünkü böyle bir soruyu sorup ya da o kitapları alıp okuyabilecek insan üç beş kitapla bu işin olmayacağını bilir. Ego her insanda vardır. Sadece niceliği değişiklik gösterir. Her insan tebrik edilmek ister, beğenilmek ister, kendisinin de konuşulmasını ister. Bunlar sadece masum ve mikro örnekleri. Ve son olarak sorunun farkındalık ile ilgili olduğunu anlamınız gerekiyor. Orta da soru soran yok. Sadece basitleştirmek ve aforizma katmak amaçlı sordum.

Merhabalar,

Bar da, okulda, işte, durakta, spor salonunda, kulüpte, kursta ve aklınıza gelebilecek her yerde muhakkak birileri ile tanışırız. Peki bu tanıştığımız kişi bize:

"Seninle neden arkadaş olmayayım?"
Diye bir soru sorarsa ona ne cevap verirsiniz?

Bilmem, derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnsan olmaktan bahsetmişsiniz, insanlar üçe ayrılır.

İyi = gölgesini bilen ve ona göre hareket eden.
Saf = gölgesinden haberi olmayan.
Kötü = gölgesini çıkarı için kullanan.

Ayrıca gerçek karekterinizde olduğunuzu söylemişsiniz, hayır öyle olduğunu zannediyorsunuz sadece. İçinizdeki karanlığın farkında değilsiniz. Ayrıca bu öngörü değil gerçek. Bende kendi orijinal karakterimde olamıyorum. Her yerde farklıyım. Gerçek karakterimi gizliyorum. Karanlık tarafımın da belki tam olmasa da farkındayım. Bahsettiğim duygular bastırılıyor ve açıkça ifade edilemiyor. Bütün taciz, tecavüz olayının temel sebebi budur. Ayrıca karanlık taraf iki yüzlülük değil, gerçek yüzümüzün bir parçasıdır. Orta da maske diye bir şey sadece oynanan karakterdir. Karanlık tarafımızı bilmemiz gerekiyor ancak iç içe olup sürekli onu düşünürsek, bu tehlikeli olabilir. Ayrıca iki üç kitap okuyarak oradan nemalanmamıştır, böyle bir soru soran insan sorgulamıştır. Çünkü böyle bir soruyu sorup ya da o kitapları alıp okuyabilecek insan üç beş kitapla bu işin olmayacağını bilir. Ego her insanda vardır. Sadece niceliği değişiklik gösterir. Her insan tebrik edilmek ister, beğenilmek ister, kendisinin de konuşulmasını ister. Bunlar sadece masum ve mikro örnekleri. Ve son olarak sorunun farkındalık ile ilgili olduğunu anlamınız gerekiyor. Orta da soru soran yok. Sadece basitleştirmek ve aforizma katmak amaçlı sordum.

İnsan samimi bulmadığı birisine kendini tamamen açmak istemez ve bu bana sorarsanız insanın doğasında var.

Bilmem, derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnsan samimi bulmadığı birisine kendini tamamen açmak istemez ve bu bana sorarsanız insanın doğasında var.

Peki sonradan samimi oldunuz. Ne cevap verirdiniz?

"Seninle neden arkadaş olmayayım? Tanıştığım kişi bana bu soruyu soruyorsa aslında bu soru değil cevaptır bunun öncesinde asıl sorulması gereken soruyu ben sormuşumdur yani ben ona benimle arkadaş olmak isteyip istemediğini sormuşumdur, seninle neden arkadaş olmayayım diye soru sorulmaz yani birine :D

"Seninle neden arkadaş olmayayım? Tanıştığım kişi bana bu soruyu soruyorsa aslında bu soru değil cevaptır bunun öncesinde asıl sorulması gereken soruyu ben sormuşumdur yani ben ona benimle arkadaş olmak isteyip istemediğini sormuşumdur, seninle neden arkadaş olmayayım diye soru sorulmaz yani birine :D

Aslında olabilir de merak ettiği için bir neden de soruyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı