Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Görev Çubuğu Tam Ekran Uygulamalarda Bile Gözüküyor
Bu meret benimde başımda... Konuyu araştırdığımda orijinal olmyan windows sürümlerinde karşılaşılabileceği söylenmiş. Hemen belirteyim, lisanslı kullanıyorum.
Windows 8.1 Pro Box kullanıcısı idim ve Microsoft'u arayarak windows 10'a taşıdım. Acaba lisansla ilgili bir sıkıntı var mı diyerek "etkinleştirme" kısmını kontrol ettim ve "Windows Dijital Bir Lisans" ile etkinleştirildi yazısını görüyorum.
Bundan yaklaşık 1 saat önce aynı durum Youtube videolarında vardı, aşağıdaki linkte verilen önergeleri uyguladım ve youtube düzeldi;
dism /online /cleanup-image /startcomponentcleanup ENTER TUŞUNA BASIN İŞLEMİN BİTMESİNİ BEKLEYİN
dism /online /cleanup-image /restorehealth ENTER tuşuna basın işlemin bitmesini bekleyin
yine
sfc /scannow yazın %100 olunca bilgisayarı yeniden başlatın
Fakat Media Player Classic ve VLC Player ile bir video açtığımda görev çubuğu görünüyor...
İlginç olan Windows uygulaması olan "Filmler ve TV" ile açtığımda sıkıntı yok.
Windows güncel, lisanslı. Yukarda verilen yöntemi deneyeceğim, sonucu yazarım.
Bende de uzun zamandır bu sorun var. Yukarıda herkesin sorunun çözen öneri işe yarıyor fakat Pc açılınca yine aynı oluyor. Her seferinde uygulamak gerekiyor. Daha kalıcı ve kesin bir çözüm önerisi gerekmektedir.
Yapıştırdıktan sonra ENTER tuşuna basıyoruz ve bekliyoruz. Bu İşlem Bilgisayarınızın Hızına Bağlı Olarak Birkaç Dakika Sürmektedir. Bilgisayarınızı Fişten Çekmeyiniz.
6. En Sonra Mavi Ekranda c:/ windows / system32> yazı gelecektir. Buraya exit yazıp bitiriyoruz.
Valla adamsın kardeşim ilk yöntemle düzelttim. Ama benim merak ettiğim bu çözümleri nereden öğrendiğiniz. Yani bunları bilmek için illaki yazılımla veya kod yazmakla mı uğraşmak gerekiyor ? Ben bu sorunların çözümlerini ancak forumlara bakarak sizin gibi kurtarıcıların yazdıklarını uygulayarak çözüyorum. Profesyonel olmayan kullanıcılar bu çözümleri kendileri bulamazlar mı ?