Çözüldü Görev Yöneticisi ağ kullanımı %100

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oxies

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600G 3.90GHz
Gigabyte RTX 3060 Eagle OC 12GB
Gigabyte B450M S2H AMD B450 Soket
8GB DDR4 3200MHz Ram
Meslek
3 Boyutlu modelleme ve tasarımcı
Merhaba, ofiste sık sık bilgisayarlar arası ortak klasörden dosya çekiyoruz, ben karşı bilgisayarın klasöründen ağır bir çalışma dosyası açmak istediğimde ağ kullanımı %100'e çıkıyor ve çalışma dosyasını açmam dakikalar sürüyor. Bu süreyi düşürmek için donanımsal bir yükseltme mi yapmam gerek? Çözüm önerileriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Veri çektiğin bilgisayar aynı hard diskten hem sistem, hem kullanıcının çalıştırdığı bütün programları, hem de senin istediğin dosyayı işliyor. O da zorlanmak demek tabii ki.
Benim tavsiyem eski bir laptop ya da kasaya SSD takıp tüm ortak dosyaları oradan kullanıma sunmanız. Bu ucuz çözüm.
Ağa takılan diskler de var, bir tane alıp dosyaları ona da atmak bir seçenek ama genelde pahalı olurlar.
Ama ağ kullanımı her şekilde dosya çekerken %100 olur. Bilgisayar mümkün olan bütün kapasiteyi, işlemi bir an önce bitirebilmek için kullanacak çünkü.

Yazmayı unutmuşum, ağ diskleri NAS olarak geçiyor, öyle aratabilirsiniz.
Veri çektiğin bilgisayar aynı hard diskten hem sistem, hem kullanıcının çalıştırdığı bütün programları, hem de senin istediğin dosyayı işliyor. O da zorlanmak demek tabii ki.
Benim tavsiyem eski bir laptop ya da kasaya SSD takıp tüm ortak dosyaları oradan kullanıma sunmanız. Bu ucuz çözüm.
Ağa takılan diskler de var, bir tane alıp dosyaları ona da atmak bir seçenek ama genelde pahalı olurlar.
Ama ağ kullanımı her şekilde dosya çekerken %100 olur. Bilgisayar mümkün olan bütün kapasiteyi, işlemi bir an önce bitirebilmek için kullanacak çünkü.

Çözüm

Online bulut sistemini önerir misiniz?

Online bulut sistemini önerir misiniz?
Hayır. İnternet üzerinden dolanmaya gerek yok bence. Yerel ağ yeterince güçlü, yeterince hızlı çünkü.
Ha şu olabilir: "OneDrive gibi bir sistemle aynı anda yedek almak istiyorum." dersen mantıklı olabilir. Böylelikle hem bilgisayarında hem uzak sunucuda aynı anda bulunur.

Hayır. İnternet üzerinden dolanmaya gerek yok bence. Yerel ağ yeterince güçlü, yeterince hızlı çünkü.
Ha şu olabilir: "OneDrive gibi bir sistemle aynı anda yedek almak istiyorum." dersen mantıklı olabilir. Böylelikle hem bilgisayarında hem uzak sunucuda aynı anda bulunur.
Önerileriniz için teşekkürler. Son olarak bir şey soracağım, bu cihazlar tüm dosyaları içinde depoluyor değil mi? Bilgisayarımda yedeklerini tutmaya gerek olmayacak mı?

Önerileriniz için teşekkürler. Son olarak bir şey soracağım, bu cihazlar tüm dosyaları içinde depoluyor değil mi? Bilgisayarımda yedeklerini tutmaya gerek olmayacak mı?
Yedekleme bambaşka bir konu, anlatmaya çalışayım.
İster ağa eski bir laptop koy, ister ağa bağlanan NAS disk al, sonuçta dosyaların o fiziksel diskte kalacak. Verinin yazıldığı disk gitti mi her şey gider.
Yedeklemenin ideali 2 farklı fiziksel nokta ve sürücüde veri depolamak. Zira farz edelim ki yıldırım düştü, yangın çıktı ofisindeki her şey yandı gitti. İşte o zaman başka bir noktadaki diskten veriyi alır devam edersin. O disk başka bir yerde olduğu için yıldırım ona etki etmedi çünkü.
İnternet üzerinden çevrimiçi yedekleme/depolama yaparsan, hem bilgisayarında hem uzak sonucu da 2 ayrı yere yazmış oluyorsun veriyi.
Bugün Google One Drive gibi hizmetler hayli ucuz. Seçtiğin klasördeki verileri hem makinanda tutuyor (internet yoksa bilgisayarından çalışıyorsun) hem de internet sunucusunda. İnternete eriştiği anda da uzak klasörünle eşitlemeyi kendisi yapıyor. Aynı zamanda istediğin kullanıcıya erişim verip, paylaşım yapmak gibi imkanlar da sunuyor.
Senin yedeklemek istediğin veri hacmini bilmiyorum ama standart Gmail hesabı ile e-posta adresi başına 15 GB depolama alanını zaten Google drive üzerinden ücretsiz sunuyor. Google Drive uygulamasını indirip kurduğunda, girdiğin mail hesabına bağlı G-Drive'da gerçek zamanlı yedekleme yapıyor.
Umarım senin için açıklayıcı olmuştur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı