Çözüldü Görev Yöneticisi Ağ Kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tarikwashere

Centipat
Selamlar dostlar. Bilgisayarıma bu gece format attım. Şimdi bir oyun yükleyeyim dedim lakin internetim berbat. Bunu zaten biliyorum ama ne göreyim Windows görev yöneticisini açıyorum torrent uygulamasının kullandığı ağ ortalama saniyede 3 megabayt. Fakat torrent uygulamasının içindeki veriye göre de kullandığım internet saniyede 300 kilobayt. Elbette biliyorum ki 3 megabitlik bir internet hızı almam mümkün değil. Fakat neden görev yöneticimde öyle görünüyor sizlere bir sorayım dedim.

Hayırlı forumlar, sosyal izolasyona devam :)
Moderatörler başlığı onaylamadan önce anlatım bozukluklarımızı gideriyorlar mıymış ?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    53,9 KB · Görüntüleme: 1.232
  • 12.png
    12.png
    69 KB · Görüntüleme: 1.150
Son düzenleme:
Çözüm
Kaynak yöneticisini açar mısın ? Başlat menüsünde “Kaynak İzleyicisi” ni arayarak veya Görev Yöneticisinde “Performans” sekmesini tıklatarak ve pencerenin altındaki “Kaynak İzleyicisi’ni Aç”
seçeneğini tıklayarak başlatabilirsiniz.
Kaynak_İzleyici-394x349.png

“Ağ” sekmesini tıkladığınızda, ağ üzerinden veri indirme veya yükleme işlemlerinin bir listesini göreceksiniz. Ayrıca, B / sn (Saniyedeki Bayt.) cinsinden ne kadar veri aktardıklarını da göreceksiniz
Bu aynı zamanda Görev Yöneticisi’nde 0 Mbps kullanmış gibi görünen az miktarda ağ bant genişliği kullanan işlemleri de gösterir. Eğer bir sıkıntı varsa burada daha çok belli olur.
Screenshot_3-9-786x445.png

Burda da değerleriniz aynı mı gözüküyor ?
Emektar dizüstü bilgisayarım , intel i7 4500U işlemciye ve 12 gb DDR3 RAM e sahip. Kullanımları normal görünmekte.
Şimdi denetim masası değerlerine de baktımda normal gözüküyor her şey. Anlamadım açıkçası neden böyle. Torrent programını kaldırıp tekrar denem imkanınız var mı yada başka bir torrent programı ile ? BitTorrent tavsiye ederim.

Hocam torrent yalnızca bir örnekti. Steam indirmesi aynı şekilde. Sürücü güncellemesi aynı şekil. Kullandığım her programda internet hızım en fazla 500 kb saniyede. Ama görev yöneticisinde 10 katı gözükmesi ilk defa dikkatimi çekiyor.

Kaynak yöneticisini açar mısın ? Başlat menüsünde “Kaynak İzleyicisi” ni arayarak veya Görev Yöneticisinde “Performans” sekmesini tıklatarak ve pencerenin altındaki “Kaynak İzleyicisi’ni Aç”
seçeneğini tıklayarak başlatabilirsiniz.
Kaynak_İzleyici-394x349.png

“Ağ” sekmesini tıkladığınızda, ağ üzerinden veri indirme veya yükleme işlemlerinin bir listesini göreceksiniz. Ayrıca, B / sn (Saniyedeki Bayt.) cinsinden ne kadar veri aktardıklarını da göreceksiniz
Bu aynı zamanda Görev Yöneticisi’nde 0 Mbps kullanmış gibi görünen az miktarda ağ bant genişliği kullanan işlemleri de gösterir. Eğer bir sıkıntı varsa burada daha çok belli olur.
Screenshot_3-9-786x445.png

Burda da değerleriniz aynı mı gözüküyor ?

Çözüm
Anladım. Windows Görev Yöneticisi'nde bazen verileri yuvarlama veya belli katlarda fazla göstereimi olabiliyormuş saçma bir şekilde. Bazılarında 0.9luk veri 1 filan gözüküyor örnek olarak. Sizin gibi birkaç kişi daha sıkıntı yaşamış ancak az önce bahsettiğim gibi Kaynak Yöneticisinden hem daha detaylı hem de herhangi bir sıkıntı olmadığını görebiliyorsunuz. Uzun lafın kısası Windows 10'un saçma Glitch'lerinden hocam kafaya takmaya gerek yok değerlerinizi daha detaylı ve gerçek bir şekilde "Kaynak Yöneticisi"nden görebilirsiniz.
Çözüm oldu mu hocam ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı