Görev Yöneticisi Başlangıç Kısmında Yazan KPM Nedir?

Tegwen

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Merhaba. Fotoğrafta gördüğünüz gibi başlangıç kısmında KPM diye bir program açılıyor. Bu nedir acaba? Kaspersky kullanıyorum acaba onla alakalı bir şey olabilir mi?

Not: Virüs olabilir mi?

Ek Açıklama 2020-06-02 130424.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Fotoğrafta gördüğünüz gibi başlangıç kısmında KPM diye bir program açılıyor. Bu nedir acaba? Kaspersky kullanıyorum acaba onla alakalı bir şey olabilir mi?

Not: Virüs olabilir mi?

Eki Görüntüle 580234

KPM açılımı K ASPERSKY P assword M anager
Eğer kaspersky kurulu değilse, virüs olabilir.

kmp.exe biraz genişlet sağ tarafda dosya yolu; örn. C: \ Program Files (x86) \ Kaspersky Lab \ Kaspersky Password Manager 8 \ . Windows 10/8/7 / XP'de bilinen dosya boyutları 411.912 bayt kontrol edebilirsin.

KPM açılımı K ASPERSKY P assword M anager
Eğer Kaspersky kurulu değilse, virüs olabilir.

kmp.exe biraz genişlet sağ tarafda dosya yolu; örn. C: \ Program Files (X86) \ Kaspersky Lab \ Kaspersky Password Manager 8 \. Windows 10/8/7 / XP'de bilinen dosya boyutları 411.912 Bayt kontrol edebilirsin.

Kaspersky password Manager kurulu değil ama bir ara yükleyip silmiş. Sadece Kaspersky kurulu.

Sağ tık yapıp "dosya konumunu aç" seçeneğine tıklayın, gelen bölümü paylaşın.

Dosya konumunu açamıyorum.

Kaspersky password Manager kurulu değil ama bir ara yükleyip silmiş.
Kaspersky yanında eklenti olarak kuruluyor KPM, kaspersky'ı silmiş olabilir bu kalmış olabilir. Programı kaldırabilir açıkcası hiç gerek yok böyle programlara hackerlara password list hazırlamış oluyorsunuz.

Kaspersky yanında eklenti olarak kuruluyor KPM, Kaspersky'ı silmiş olabilir bu kalmış olabilir. Programı kaldırabilir açıkcası hiç gerek yok böyle programlara hackerlara password list hazırlamış oluyorsunuz.

Windows defeder ile tam tarama yaptım. Kapersky ile tam tarama yaptım bir şey bulmadı ben bunu nasıl kaldırabilirim acaba?

Windows defeder ile tam tarama yaptım. Kapersky ile tam tarama yaptım bir şey bulmadı ben bunu nasıl kaldırabilirim acaba?
Dosya yolunu bulman gerekli, Bilgisayarım penceresinde 'kpm' sorgusu yaparak bulabilirsin.

Eki Görüntüle 580249

Bunları buldu ama benim gözüme virüs gibi görünmedi içim rahatladı. :D
Yazılım mühendisiyim, üzgünüm ki yazdığımız programların bir çoğundaki logları kayıt altına tutuyor, kendi password listlerimizi oluşturup satıyoruz, bazende proxy response olarak teyit için kullanıyoruz. Ecnebi bir şirkete nasıl oluyor da tüm şifrelerini kayıt etme yetkisi verdin inan aklım almıyor. :) İşin garip kısmı kullanıcı sözleşmelerinde 'sorumluluk kabul etmiyoruz' gibi bir ibare yer alıyor ve sen bunu onayladığın için hiçbir şey yapamıyorsun. En güzel güvenlik sen olursun, 14 yılı aşkın bilgisayar hayatımda asla anti vürüs kullanmadım kullanmamda zaten kullanıyorum diyenlerde crackli olanları kuruyor bu crackli olanların içine gömülü olan smtp serverlerinden trojan yediklerinden bi haberler.

Biraz da olsa işin içine girsen çok sıkıntılı hocam maalesef, siz için değil herkes için yazdım bunları,iyi forumlar.

Yazılım mühendisiyim, üzgünüm ki yazdığımız programların bir çoğundaki logları kayıt altına tutuyor, kendi password listlerimizi oluşturup satıyoruz, bazen de proxy response olarak teyit için kullanıyoruz. Ecnebi bir şirkete nasıl oluyor da tüm şifrelerini kayıt etme yetkisi verdin inan aklım almıyor. :) İşin garip kısmı kullanıcı sözleşmelerinde 'sorumluluk kabul etmiyoruz' gibi bir ibare yer alıyor ve sen bunu onayladığın için hiçbir şey yapamıyorsun. En güzel güvenlik sen olursun, 14 yılı aşkın bilgisayar hayatımda asla anti virüs kullanmadım kullanmamda zaten kullanıyorum diyenlerde crackli olanları kuruyor bu crackli olanların içine gömülü olan smtp serverlerinden trojan yediklerinden bir haberler.

Biraz da olsa işin içine girsen çok sıkıntılı hocam maalesef, siz için değil herkes için yazdım bunları, iyi forumlar.

Hiçbir şifre o programa kayıt etmedim hocam kendi şifrelerimi kendim el ile not defterine yazarım ve program bilgisyarımda 1 dk bile yüklü durmadı direk sildim. Teşekkür ederim yardımın için. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı