Görev yöneticisi işlemci hızını düşük gösteriyor

PlanB

Kilopat
Daha fazla  
İşlemcim R5 3600X.
4.2 GHz OC yaptım. AIDA64, Cinebench gibi uygulamalarda 4.2 gözükmesine rağmen görev yöneticisinde 3.8 gözüküyor hala. Sebebi nedir ve benim işlemcim görev yöneticisinde görünen hızda mı çalışıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç modunu yüksek performansa çek,
Eğer Windows 10 isen.
"
powercfg -duplicatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749Eb61

"
Bunu PowerShell'e yaz düzelecektir.

Ve ( işlemci sabit çalışmaz kimileri uyku moduna alınır bu onu engeleyerek bir nevi sabit çalışmasını sağlar )

Güç modunu yüksek performansa çek,
Eğer Windows 10 isen.
"
powercfg -duplicatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749Eb61

"
Bunu PowerShell'e yaz düzelecektir.

Ve ( işlemci sabit çalışmaz kimileri uyku moduna alınır bu onu engeleyerek bir nevi sabit çalışmasını sağlar )

Olmadı maalesef
sfc/scannow ve DISM komutlarını uygulayın.

Sonuca ulaşamadım maalesef

Olmadı maalesef.

Sonuca ulaşamadım maalesef.

Aslında senin işlemci hızın zaten yüksek 4.2 ile 3.8 arasındaki farkı anca işlemci üstüne sunucu kuracaksan anlarsın yoksa zaten hissedebileceğin fark oluşmaz.

Son önerim bu öneri laptoplarda sık oluyor.
- İşlemci sıcaklığına Afterburner'dan bak, benchmark açıkken ya da istediğin bir durumda test et, işlemci ısısı artarsa ve limiti geçerse yanmaya karşı korumak için güç, MHz düşürür.

Aslında senin işlemci hızın zaten yüksek 4.2 ile 3.8 arasındaki farkı anca işlemci üstüne sunucu kuracaksan anlarsın yoksa zaten hissedebileceğin fark oluşmaz.

Son önerim bu öneri laptoplarda sık oluyor.
- İşlemci sıcaklığına Afterburner'dan bak, benchmark açıkken ya da istediğin bir durumda test et, işlemci ısısı artarsa ve limiti geçerse yanmaya karşı korumak için güç, MHz düşürür.

Renderda falan etkisi olacağını okudum birçok yerde o yüzden niyetlendim aslında.
Ama ben zaten yük testinde iken bakıyorum yüzde yüzü kullanılıyor uygulamada 4.2 hatta Dragon Center'da da 4.2 ancak görev yöneticisi her zaman 3.8. Sıcaklık değerlerim de aşırı yüksek değil 70-75 arası. Ki voltajı da düşük veriyorum ben

Renderda falan etkisi olacağını okudum birçok yerde o yüzden niyetlendim aslında.
Ama ben zaten yük testinde iken bakıyorum yüzde yüzü kullanılıyor uygulamada 4.2 hatta Dragon Center'da da 4.2 ancak görev yöneticisi her zaman 3.8. sıcaklık değerlerim de aşırı yüksek değil 70-75 arası. Ki voltajı da düşük veriyorum ben.

Renderde GHz önemli değildir, Adobe ve Vegas gibi programlarda işlemci çekirdeği ve ( Adobe için ekran kartıda önemli ), yani senin render performansına %1'lik bile etkisi olacağını zannetmem.

Örnek vereyim hemen: Sen 2 çekirdek 4 sanal işlemciyi 5GHz'de render alınca 5 dk.
6 çekirdek 12 sanal işlemciyi 1.50 GHz'de çalıştırsan aynı performansı alırsın kafa kafaya deyim ben sana.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı