Çözüldü Görev Yöneticisi kullanılan RAM miktarını yanlış mı gösteriyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ohmatokita

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda 8 GB RAM var 7,89 GB kullanılabilir gözüküyor ancak görev yöneticisinde bilgisayar 1214 MB kullanılırken RAM'in %50sinin kullanıldığını gösteriyor. Performans kısmında ise RAM'imin yarısı olan 3, 7GB'yi gösteriyor ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• sa1.PNG
    78,4 KB · Görüntüleme: 55
  • sa2.PNG
    162,9 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Görselde bir sorun yok hocam. Varsa da ben sezemedim. Sizin kafanıza sanırım 1617mb takılmış, o hesap olan işlemler. Daha birçok şey daha var.
Ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Oradaki 7.89GB toplam kullanabileceğin alan, RAM'lerin gerçek miktarı, bilgisayarın minik bir bölümünü ayırıp geriye kalan alanın, ne kadar kaldığını sana gösteriyor.

Bilgisayarımda 8gb ram var 7,89 gb kullanılabilir gözüküyor ancak görev yöneticisinde bilgisayar 1214 mb kullanılırken ram'in %50sinin kullanıldığını gösteriyor?
Sanırım 7.89 sistem boştayken kullanılabilen kısmı, 1214mb ise sistemin kullandığıdır. Diğer hizmetler de çok RAM harcar.

Görselde bir sorun yok hocam. Varsa da ben sezemedim. Sizin kafanıza sanırım 1617mb takılmış, o hesap olan işlemler. Daha birçok şey daha var.

Çözüm
Paylaştığın görselde ki 1600luk kullanım sadece senin oturumunun açtığı uygulama ve servislerin bellek kullanımı. Daha arka planda sistemin açtığı servisler var.

Arkadaşlar ekran görüntüsü yükledim bir daha bakabilir misiniz?

Hocam normal bir problem bu arkada açık olan diğer küçük programların kullandıklarını tam gösteremeyebiliyor.

Dosya Ekleri

• 1717921563288.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 32
  • 1717921594389.png
    7,9 KB · Görüntüleme: 28
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…